Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes Kinder Pingui szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

a piskótához:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
6 ek. meleg víz
2 mk. olaj
Késhegynyi só

A tejszín töltelékhez:

5 dl tejszín
4 dl növényi tejszín
5 db dr. oetker lapzselatin vagy 2 ek. Dr. Oetker Őrölt zselatin
3 ek. méz

A csoki krémhez és a bevonóhoz:

25 dkg margarin
11 ek. porcukor
3 ek. olaj
2 ek. víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskótát a szokásos módon elkészítjük, tehát a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a meleg vizet, a sütőport, a kakaóport, legvégül pedig alákeverjük a kemény habbá tojásfehérjéket. 180 fokra előmelegített sütőben egyenként kb. 7 perc alatt, a sütőpapírral kibélelt legnagyobb sütőlapban, kétszerre, tehát megfelezve kisütjük. A sütőpapírt kivételesen még vajjal is átkenjük. (tipp: óvakodjunk a tészta túlsütésétől, mert pillanatok alatt elveszíti a puhaságát! Amikor a 7 perces sütésnél ellenőrizzük, nem szabad teljesen ruganyosnak lennie, maradjon benne az ujjunk nyoma.). A töltelékhez a tejszíneket külön, elektromos habverővel felverjük, és összekeverjük. A zselatint az útmutatója szerint feloldjuk, majd alaposan elkeverjük 2 ek felvert tejszínnel. A tejszín fixszel a habot tovább verjük, beleöntjük a zselatint is, végül mézzel édesítjük. A csoki krémhez a puha vajat a többi hozzávalóval simára keverjük, majd pár másodpercre (épp hogy) megfolyósítjuk. Összeállítás után, a sütit egy éjszakán át hagyjuk hűtőben. Fele adagból is készíthetjük, de nem érdemes.
Tejszínes Kinder Pingui szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!