Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes mézes-krémes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

10 dkg porcukor
5 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna

Krém:

3 tojássárgája
9 dl tej
25 dkg Rama
20 dkg porcukor

Hab:

0,5 l növényi tejszín
kevés porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A margarint és a vajat vegyük elő a sütés előtt fél órával, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kikeverjük és 35 dkg liszttel összegyúrjuk (ha nem elég rugalmas, kevés tejfölt teszünk hozzá). Kinyújtjuk a 2 lapot és pihentetjük kb. fél órát, hogy ne legyen kemény a szódabikarbóna miatt. Megsütjük a lapokat margarinozott- (vagy zsírozott-) lisztezett tepsiben. A tepsi mérete 30x40 cm-es, a sütési hőfok pedig villanysütőben kb. 200 fok, gázsütőben pedig kb. 4-es fokozat.
Amíg a tésztát pihentetjük (fél óráig), addig elkészítjük a krémet. Kikeverjük kézi habverővel a pudingokat és a tojások sárgáját. Felfőzzük 9 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, és teljesen kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot. Ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még hozzá porcukrot.
Verjük fel a fél liter tejszínhabot, és állítsuk össze a süteményt. Alulra az egyik lap, arra a sárga krém, arra a keményre vert tejszínhab, rá a 2. lap, végül szórjuk meg egy kis porcukorral!

Tálalás

Egy nagy gáztepsinyi adag lesz ebből a mennyiségből!

Tárolás

Hűtőben vagy hűvös helyen tároljuk!

Alternatív elkészítés

Napok múltán is nagyon finom sütemény, karácsonykor vagy valamilyen ünnepi összejövetel alkalmával szoktam elkészíteni, imádják a család, a barátok és a rokonok!
Tejszínes mézes-krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!