
Tejszínes mézes-krémes


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Hab:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amíg a tésztát pihentetjük (fél óráig), addig elkészítjük a krémet. Kikeverjük kézi habverővel a pudingokat és a tojások sárgáját. Felfőzzük 9 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, és teljesen kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot. Ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még hozzá porcukrot.
Verjük fel a fél liter tejszínhabot, és állítsuk össze a süteményt. Alulra az egyik lap, arra a sárga krém, arra a keményre vert tejszínhab, rá a 2. lap, végül szórjuk meg egy kis porcukorral!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Tejszínes mézes-krémes
Hozzávalók
Tészta:
Hab:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amíg a tésztát pihentetjük (fél óráig), addig elkészítjük a krémet. Kikeverjük kézi habverővel a pudingokat és a tojások sárgáját. Felfőzzük 9 dl tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, és teljesen kihűtjük. Kikeverjük a margarint a porcukorral, majd apránként hozzákeverjük a porcukrot. Ha nem találjuk elég édesnek, tegyünk még hozzá porcukrot.
Verjük fel a fél liter tejszínhabot, és állítsuk össze a süteményt. Alulra az egyik lap, arra a sárga krém, arra a keményre vert tejszínhab, rá a 2. lap, végül szórjuk meg egy kis porcukorral!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?