
Tejszínes túrótorta


Hozzávalók
Tejszínes túrótorta
krém:
máz:
Elkészítés
Elkészítés
Ha kihűlt megkenjük lekvárral. Kikeverjük a túrót a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és héjával, majd óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel.
Rákenjük a piskótára, majd betesszük a hűtőbe. A mázat elkészítjük és a tortába tesszük, továbbra is hűtőbe tároljuk.
Máz elkészítése:
Addig melegítjük gőz fölött a hozzávalókat, míg a cukor teljesen el nem olvad benne.


Tejszínes túrótorta
Hozzávalók
Tejszínes túrótorta
krém:
máz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha kihűlt megkenjük lekvárral. Kikeverjük a túrót a porcukorral, a tejföllel, a citrom levével és héjával, majd óvatosan összekeverjük a felvert tejszínnel.
Rákenjük a piskótára, majd betesszük a hűtőbe. A mázat elkészítjük és a tortába tesszük, továbbra is hűtőbe tároljuk.
Máz elkészítése:
Addig melegítjük gőz fölött a hozzávalókat, míg a cukor teljesen el nem olvad benne.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?