Tejszínes túrótorta
Hozzávalók
Tejszínes túrótorta
5 tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 ek. liszt
2 ek. Dr. Oetker Étkezési Keményítő
5 ek. cukor
2 ek. őrölt hántolt mandula
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 ek. natúr joghurt
12 dkg cukor
2,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
4 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
2 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
Előkészítés
24 cm-es tortakarika, vagy kapcsos tortaforma.
Elkészítés
Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek a géppel, majd a sárgáját a cukorral olvasztott vajjal, és végül a lisztbe keverem a keményítőt, a sütőport, és a mandulát, és ennek a keverékét a sárgájába keverem a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele. Beletöltöm a karikába, és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel, géppel keverem, és hozzáadom a krémsajtot, pihentetem addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, és a krémhez adom. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és lazán azt is a krémhez adagolom. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele. A tortát kettévágom, az egyik lapot akkora tálcára tettem, hogy a karikát visszatettem rá, hogy beletöltsem a túrókrémet, és elkentem simára. A torta karikát előtte bevizeztem, azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, rárakom a tetejére sorba, ahogy elvágtam Jól behűtöm. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből, és a karika mentén vizes késsel körbevágom, és a karikát leemelem. Ezután megszórom porcukorral, és a cikkeknél szeletelem.
Kedvencnek jelölöm
Tejszínes túrótorta
Hozzávalók
Tejszínes túrótorta
5 tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 ek. liszt
5 ek. cukor
2 ek. őrölt hántolt mandula
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 ek. natúr joghurt
12 dkg cukor
2,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
porcukor a szóráshoz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
24 cm-es tortakarika, vagy kapcsos tortaforma.
Elkészítés
Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek a géppel, majd a sárgáját a cukorral olvasztott vajjal, és végül a lisztbe keverem a keményítőt, a sütőport, és a mandulát, és ennek a keverékét a sárgájába keverem a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele. Beletöltöm a karikába, és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel, géppel keverem, és hozzáadom a krémsajtot, pihentetem addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, és a krémhez adom. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és lazán azt is a krémhez adagolom. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele. A tortát kettévágom, az egyik lapot akkora tálcára tettem, hogy a karikát visszatettem rá, hogy beletöltsem a túrókrémet, és elkentem simára. A torta karikát előtte bevizeztem, azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, rárakom a tetejére sorba, ahogy elvágtam Jól behűtöm. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből, és a karika mentén vizes késsel körbevágom, és a karikát leemelem. Ezután megszórom porcukorral, és a cikkeknél szeletelem.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?