Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejszínes túrótorta

5 tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 ek. liszt
5 ek. cukor
2 ek. őrölt hántolt mandula

Krém:

50 dkg félzsíros tehéntúró
2 ek. natúr joghurt
12 dkg cukor
2,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 cm-es tortakarika, vagy kapcsos tortaforma.

Elkészítés

Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek a géppel, majd a sárgáját a cukorral olvasztott vajjal, és végül a lisztbe keverem a keményítőt, a sütőport, és a mandulát, és ennek a keverékét a sárgájába keverem a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele. Beletöltöm a karikába, és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel, géppel keverem, és hozzáadom a krémsajtot, pihentetem addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, és a krémhez adom. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és lazán azt is a krémhez adagolom. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele. A tortát kettévágom, az egyik lapot akkora tálcára tettem, hogy a karikát visszatettem rá, hogy beletöltsem a túrókrémet, és elkentem simára. A torta karikát előtte bevizeztem, azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, rárakom a tetejére sorba, ahogy elvágtam Jól behűtöm. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből, és a karika mentén vizes késsel körbevágom, és a karikát leemelem. Ezután megszórom porcukorral, és a cikkeknél szeletelem.
Tejszínes túrótorta Tejszínes túrótorta Tejszínes túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!