Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejszínes túrótorta

5 tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 ek. liszt
5 ek. cukor
2 ek. őrölt hántolt mandula

Krém:

50 dkg félzsíros tehéntúró
2 ek. natúr joghurt
12 dkg cukor
2,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

24 cm-es tortakarika, vagy kapcsos tortaforma.

Elkészítés

Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek a géppel, majd a sárgáját a cukorral olvasztott vajjal, és végül a lisztbe keverem a keményítőt, a sütőport, és a mandulát, és ennek a keverékét a sárgájába keverem a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele. Beletöltöm a karikába, és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel, géppel keverem, és hozzáadom a krémsajtot, pihentetem addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, és a krémhez adom. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és lazán azt is a krémhez adagolom. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele. A tortát kettévágom, az egyik lapot akkora tálcára tettem, hogy a karikát visszatettem rá, hogy beletöltsem a túrókrémet, és elkentem simára. A torta karikát előtte bevizeztem, azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, rárakom a tetejére sorba, ahogy elvágtam Jól behűtöm. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből, és a karika mentén vizes késsel körbevágom, és a karikát leemelem. Ezután megszórom porcukorral, és a cikkeknél szeletelem.
Tejszínes túrótorta Tejszínes túrótorta Tejszínes túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!