Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Teljes kiőrlésű sütemény aszalt gyümikkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Teljes kiőrlésű sütemény aszalt gyümikkel

2 natúr joghurt
2 joghurtos pohár teljes kiörlésű liszt
2 joghurtos pohár barna cukor
2 tojás
másfél tasak Dr. Oetker Sütőpor
aszalt gyümölcsök
kis dió
mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Egy tálba tegyél bele 2 natúr joghurtot, majd mosd ki a poharat, jól töröld el, mert az lesz a mérce.
Tegyél bele 2 joghurtos pohár barna cukrot, 2 joghurtos pohár teljes kiőrlésű lisztet, a másfél csomag Dr. Oetker sütőport, és a 2 tojást. Kezd el verni géppel, mert simának kell lenni a tésztának, ha nagyon egybe áll-nagyon sűrű kb. 1 dl vízzel hígítsd.
Majd egy kis marék diót-mogyorót, és pl. aszalt szilvát, mazsolát apríts fel, majd szórd a masszába.
Én szív formában kilisztezett, kivajazott szív tepsiben csináltam meg. Tűpróbáig sütöttem, majd miután kihűlt, papírból formákat vágtam, majd leporcukroztam.
Egészséges és finom.
Teljes kiőrlésű sütemény aszalt gyümikkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!