Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tengeri szörnyeteg, avagy sajtos-sokmagos kelt kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk. cukor
1 púpos ek. zsír vagy 5 dkg margarin
1 púpos tk. morzsolt oregánó
1 púpos tk. morzsolt bazsalikom
2 tk. só

Töltelékhez:

1 doboz zöldhagymás háromszög sajt (140 g)
1 tk. szezámmag
1 tk. lenmag
1 ek. tökmag

Tetejére:

0,5 tk. lenmag

Kenéshez:

0,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a zsírt vagy margarint, a fűszereket.
Alaposan kidagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A sajtokat egy tálkában krémesre kavarjuk.
A megkelt tésztát két egyenlő részre osztjuk.
Cipót formálunk belőlük és kör alakúra nyújtjuk, egyforma méretűre.
Egy nagyobb méretű tepsit (38*30 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleterítjük az egyik tésztalapot.
Megkenjük a sajttal.
Megszórjuk a magokkal.
Ráterítjük a másik tésztát.
A közepét lenyomjuk egy pohár szájával.
Egy éles késsel vagy pizza vágóval kb. 2 ujjnyi széles szirmokat vágunk a pohár által vágott nyomig.
A szirmokat egy irányban egyenként megtekerjük háromszor, négyszer.
A közepét megszórjuk a lenmaggal.
Még legalább fél órát hagyjuk kelni.
Előmelegített sütőben 17 perc alatt 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, egy konyharuhával letakarva kb. 10 percig pihentetjük.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.
Tengeri szörnyeteg, avagy sajtos-sokmagos kelt kalács Tengeri szörnyeteg, avagy sajtos-sokmagos kelt kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!