Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepertős aszalt szilvás papucs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepertős aszalt szilvás papucs

500 g liszt
300 g darált tepertő
100 g zsír
1 db egész tojás
15 g só
10 g őrőlt bors
20 g friss élesztő
200 ml víz

Töltelék:

400 g aszalt szilva

Kenéshez:

baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt 1 kk. cukorral, 2 ek. tejjel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az aszalt szilvát ledaráljuk, vagy aprítóval összeaprítjuk.

Elkészítés

A lisztet, a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük egy órára, de akár egy egész éjszakára is.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra, felvágjuk kb. 6x6 cm-es négyzetekre. Egy habcsőbe töltjük a darált aszalt szilvát és átlósan minden négyzetre csíkot nyomunk, majd a két sarkát tojásfehérjével megkenjük és ráhajtjuk a töltelékre. Még 20-30 percet kelesztjük és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Amint a sütőből kivettük kenjük le forró baracklekvárral.

Tálalás

40-50 darab lesz ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet Farkas Vilmos videó-receptje nyomán készítettem.
Tepertős aszalt szilvás papucs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!