Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepertős aszalt szilvás papucs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepertős aszalt szilvás papucs

500 g liszt
300 g darált tepertő
100 g zsír
1 db egész tojás
15 g só
10 g őrőlt bors
20 g friss élesztő
200 ml víz

Töltelék:

400 g aszalt szilva

Kenéshez:

baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt 1 kk. cukorral, 2 ek. tejjel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az aszalt szilvát ledaráljuk, vagy aprítóval összeaprítjuk.

Elkészítés

A lisztet, a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük egy órára, de akár egy egész éjszakára is.
A tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vastagságra, felvágjuk kb. 6x6 cm-es négyzetekre. Egy habcsőbe töltjük a darált aszalt szilvát és átlósan minden négyzetre csíkot nyomunk, majd a két sarkát tojásfehérjével megkenjük és ráhajtjuk a töltelékre. Még 20-30 percet kelesztjük és előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Amint a sütőből kivettük kenjük le forró baracklekvárral.

Tálalás

40-50 darab lesz ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Ezt a receptet Farkas Vilmos videó-receptje nyomán készítettem.
Tepertős aszalt szilvás papucs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!