Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepertős pogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepertős pogácsa

50 dkg liszt
25 dkg tepertő (ledarálva)
1 ek zsír
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
2 kk cukor
3 kk só
1 tojás
tejföl

Kenni:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez keverjük a sót, elmorzsoljuk vele a tepertőt és a zsírt. Hozzáöntjük a többi hozzávalót és kigyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Ha megkelt két cm vastagra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk és kiszaggatjuk. Lekenjük a felvert tojással és megsütjük.
Tepertős pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!