Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tepertős szilvalekváros kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tepertős szilvalekváros kifli

1/2 kg liszt
1 nagy tojás
1 tk. só
5 dkg zsír
2,5 dkg friss élesztő
kb. 1 dl tej

Tepertő krém:

10 dkg tepertő
5 dkg zsír
bors
majoranna

Töltelék:

szilvalekvár

Kenéshez:

tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztből, tojásból, sóból, zsírból lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben elkészítjük a tepertő krémet: A bőr nélküli tepertőt a zsírral összeturmixoljuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. Amikor megkelt a tészta kinyújtjuk, lekenjük a tepertőkrémmel és összehajtjuk, letakarjuk és fél órát pihentetjük. Ezt még megismételjük 3-szor. Majd mikor utoljára kinyújtjuk, próbáljuk meg kerekre. Osszuk fel cikkekre, és a szélesebbik felére tegyünk 1 tk. szilvalekvárt, majd feltekerjük. Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd ismét letakarjuk, és 30 percet hagyjuk újra kelni. Tojással lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Tepertős szilvalekváros kifli Tepertős szilvalekváros kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!