
Tiramisu "kerítés"


Hozzávalók
Tiramisu "kerítés"
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt.
A lefőtt kávéba ízlés szerint rumot öntünk. Ebbe mártjuk a piskótákat.
Ebben az esetben kör alakú edényre van szükség, és ha a látványra is szeretnénk odafigyelni, akkor alacsony falú. Én egy kis műanyag vödör tetejét találtam ideálisnak.
Először "kerítést" raktam fel, hogy ne dőljenek el a piskóták egy szál cérnával fogtam körbe őket.
Amint körben állnak a piskóták, köztük alulra teleraktam kávés piskótával, majd jött a megszokott "egy sor kávés piskóta, egy sor krém" művelet.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Egy napig így, cérnástól a hűtőben állt, majd levettem a cérnát és tökéletesen összeállt. Szeletelhető, mint egy torta. :)


Tiramisu "kerítés"
Hozzávalók
Tiramisu "kerítés"
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt.
A lefőtt kávéba ízlés szerint rumot öntünk. Ebbe mártjuk a piskótákat.
Ebben az esetben kör alakú edényre van szükség, és ha a látványra is szeretnénk odafigyelni, akkor alacsony falú. Én egy kis műanyag vödör tetejét találtam ideálisnak.
Először "kerítést" raktam fel, hogy ne dőljenek el a piskóták egy szál cérnával fogtam körbe őket.
Amint körben állnak a piskóták, köztük alulra teleraktam kávés piskótával, majd jött a megszokott "egy sor kávés piskóta, egy sor krém" művelet.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Egy napig így, cérnástól a hűtőben állt, majd levettem a cérnát és tökéletesen összeállt. Szeletelhető, mint egy torta. :)

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?