Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu "kerítés"

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tiramisu "kerítés"

17 dkg cukor
2 tojás
2,5 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
babapiskóta
sütőrum, vagy rumaroma
lefőtt kávé
Kör alakú tál, edény

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat alaposan elkeverjük a cukorral és a mascarpone-val.
Hozzáadjuk a kemény habbá vert habtejszínt.
A lefőtt kávéba ízlés szerint rumot öntünk. Ebbe mártjuk a piskótákat.
Ebben az esetben kör alakú edényre van szükség, és ha a látványra is szeretnénk odafigyelni, akkor alacsony falú. Én egy kis műanyag vödör tetejét találtam ideálisnak.
Először "kerítést" raktam fel, hogy ne dőljenek el a piskóták egy szál cérnával fogtam körbe őket.
Amint körben állnak a piskóták, köztük alulra teleraktam kávés piskótával, majd jött a megszokott "egy sor kávés piskóta, egy sor krém" művelet.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.
Egy napig így, cérnástól a hűtőben állt, majd levettem a cérnát és tökéletesen összeállt. Szeletelhető, mint egy torta. :)
Tiramisu "kerítés"

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!