
Tiramisu szelet


Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
Kevés langyos tejben feloldjuk a zselatint, majd a többi tejjel együtt elkészítjük a tejszínhabot. A habport a tejjel jól felverjük, majd amikor már hab állagú lett, belekeverjük a habfixálókat. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor félbevágjuk. A lapot megkenjük krémmel, majd rumos kávéba áztatott babapiskótát teszünk rá, sorban egymás mellé. A babapiskótát bevonjuk krémmel. Tetejét kakaóporral megszórjuk.


Tiramisu szelet
Hozzávalók
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kevés langyos tejben feloldjuk a zselatint, majd a többi tejjel együtt elkészítjük a tejszínhabot. A habport a tejjel jól felverjük, majd amikor már hab állagú lett, belekeverjük a habfixálókat. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor félbevágjuk. A lapot megkenjük krémmel, majd rumos kávéba áztatott babapiskótát teszünk rá, sorban egymás mellé. A babapiskótát bevonjuk krémmel. Tetejét kakaóporral megszórjuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?