Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

5 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
10 ek. forró víz

Krémhez:

5 cs. Habpor
1 l tej
1 adag kávé
2-3 ek. rum
1 cs. babapiskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. Közben felverjük a tojásfehérjéket kemény habbá. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a 10 ek. forró vizet, majd jó habosra keverjük. Ezután hozzáöntjük a cukrot. Amikor jó habosra kikevertettük, apránként beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet (ha barna piskótát szeretnénk, akkor a lisztbe keverünk kakaóport is), majd a felvert tojásfehérjét. Kikent lisztezett tepsibe öntjük, előmelegített sütőben (150-160 C-on) kb. 50-60 percig sütjük.
Kevés langyos tejben feloldjuk a zselatint, majd a többi tejjel együtt elkészítjük a tejszínhabot. A habport a tejjel jól felverjük, majd amikor már hab állagú lett, belekeverjük a habfixálókat. Hűtőben 2-3 órát pihentetjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor félbevágjuk. A lapot megkenjük krémmel, majd rumos kávéba áztatott babapiskótát teszünk rá, sorban egymás mellé. A babapiskótát bevonjuk krémmel. Tetejét kakaóporral megszórjuk.
Tiramisu szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!