
Tiramisu torta


Hozzávalók
piskóta tészta:
krém:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Tiramisu torta
Hozzávalók
piskóta tészta:
krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?