Tiramisu torta
Hozzávalók
piskóta tészta:
3 tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
1/4 csomag DR. Oetker Sütőpor
18 dkg liszt
kb. 20 darab babapiskóta
1 dl főzött kávé
1 dl tej
rumaroma
krém:
25 dkg mascarpone
1 teáskanál rumaroma
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
4 dl tejszínhab
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
0,5 dkg Dr. Oetker Őrölt Zselatin
0,5 dl víz
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a fehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, az olajjal a tejjel kihabosítjuk, majd a liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és ezután adagoljuk hozzá a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában megsütjük.
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Jó, ha egy nappal előtte elkészítjük, mert akkor finomabb a babapiskóta megpuhul. Célszerű a mascarponét elkeverni a rummal előtte, és a tejszínt is előre felverni, hogy készen legyen ha a tojásos krém kész mindjárt lehessen összekeverni!
Kedvencnek jelölöm
Tiramisu torta
Hozzávalók
piskóta tészta:
3 tojás
15 dkg cukor
0,3 dl olaj
1 dl tej
1/4 csomag Dr. Oetker Sütőpor
18 dkg liszt
kb. 20 darab babapiskóta
1 dl főzött kávé
1 dl tej
rumaroma
krém:
25 dkg mascarpone
1 teáskanál rumaroma
3 tojás
10 dkg cukor
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
4 dl tejszínhab
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
0,5 dkg Dr. Oetker Őrölt zselatin
0,5 dl víz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a fehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A sárgáját a többi cukorral, az olajjal a tejjel kihabosítjuk, majd a liszttel elkevert sütőport is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és ezután adagoljuk hozzá a fehérjehabot. 26 cm-es tortakarikában megsütjük.
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.
A krémhez először a zselatint a vízzel felfőzzük. A tojásokat a cukorral gőz fölött kevergetve addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Majd levesszük, és addig habosítjuk, amíg kihűl teljesen. A mascarpónét a rummal elkevertük és hozzáadjuk a tojásos krémhez, ekkor belecsurgatjuk a zselatint, ami már kihűlt. Hozzákeverjük a 2 dl felvert tejszínhabot. A tésztát kettévágjuk és visszatesszük a tortakarikába, a krém felét rátesszük és a kávés tejbe mártott babapiskótákat rárakjuk, meghintjük kakaóporral és következik a krém, majd befedjük a piskótalap másik felével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd levesszük róla a karikát. Bekenjük tejszínhabbal, díszítjük és meghintjük kakaóporral.
Tálalás
16 szelet
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Jó, ha egy nappal előtte elkészítjük, mert akkor finomabb a babapiskóta megpuhul. Célszerű a mascarponét elkeverni a rummal előtte, és a tejszínt is előre felverni, hogy készen legyen ha a tojásos krém kész mindjárt lehessen összekeverni!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?