Tojáshabos, kakaós süti
Hozzávalók
Tojáshabos, kakaós süti
5 db tojás
12 dkg zsír
40 dkg cukor
6 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
20 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2,5 dl tej
Elkészítés
Előkészítés
Előkészítjük a sütéshez szükséges alapanyagokat.
Előmelegítjük, 180 fokra, a sütőt.
Vizet forralunk a hab, felveréséhez.
Előmelegítjük, 180 fokra, a sütőt.
Vizet forralunk a hab, felveréséhez.
Elkészítés
Habosra keverjük az 5 tojássárgáját, 12 dkg zsírral, 10 dkg cukorral, 3 dkg kakaóval.
Összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, a 20 dkg lisztet, a tasak sütőport, és 2 dl tejet.
Előmelegített sütőben, kb.: 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, tetejét lekvárral megkenjük.
Gőz felett felverjük az 5 tojásfehérjéét, 15 dkg cukorral.
Ha kész rákenjük a sütire.
Tetejére, csokimáz kerül.
Felforralunk, 5 kanál tejben, 15 dkg cukrot, és 3 dkg kakaót. Ezzel a mázzal vonjuk be a hab tetejét.
Összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, a 20 dkg lisztet, a tasak sütőport, és 2 dl tejet.
Előmelegített sütőben, kb.: 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, tetejét lekvárral megkenjük.
Gőz felett felverjük az 5 tojásfehérjéét, 15 dkg cukorral.
Ha kész rákenjük a sütire.
Tetejére, csokimáz kerül.
Felforralunk, 5 kanál tejben, 15 dkg cukrot, és 3 dkg kakaót. Ezzel a mázzal vonjuk be a hab tetejét.
Tálalás
Vízbe mártott késsel szeleteljük a sütit, és így tálaljuk.
Tárolás
Hűvös helyen tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Tojáshabos, kakaós süti
Hozzávalók
Tojáshabos, kakaós süti
5 db tojás
12 dkg zsír
40 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Előkészítjük a sütéshez szükséges alapanyagokat.
Előmelegítjük, 180 fokra, a sütőt.
Vizet forralunk a hab, felveréséhez.
Előmelegítjük, 180 fokra, a sütőt.
Vizet forralunk a hab, felveréséhez.
Elkészítés
Habosra keverjük az 5 tojássárgáját, 12 dkg zsírral, 10 dkg cukorral, 3 dkg kakaóval.
Összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, a 20 dkg lisztet, a tasak sütőport, és 2 dl tejet.
Előmelegített sütőben, kb.: 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, tetejét lekvárral megkenjük.
Gőz felett felverjük az 5 tojásfehérjéét, 15 dkg cukorral.
Ha kész rákenjük a sütire.
Tetejére, csokimáz kerül.
Felforralunk, 5 kanál tejben, 15 dkg cukrot, és 3 dkg kakaót. Ezzel a mázzal vonjuk be a hab tetejét.
Összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, a 20 dkg lisztet, a tasak sütőport, és 2 dl tejet.
Előmelegített sütőben, kb.: 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, tetejét lekvárral megkenjük.
Gőz felett felverjük az 5 tojásfehérjéét, 15 dkg cukorral.
Ha kész rákenjük a sütire.
Tetejére, csokimáz kerül.
Felforralunk, 5 kanál tejben, 15 dkg cukrot, és 3 dkg kakaót. Ezzel a mázzal vonjuk be a hab tetejét.
Tálalás
Vízbe mártott késsel szeleteljük a sütit, és így tálaljuk.
Tárolás
Hűvös helyen tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?