Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáshabos, kakaós süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tojáshabos, kakaós süti

5 db tojás
12 dkg zsír
40 dkg cukor
20 dkg liszt
2,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a sütéshez szükséges alapanyagokat.
Előmelegítjük, 180 fokra, a sütőt.
Vizet forralunk a hab, felveréséhez.

Elkészítés

Habosra keverjük az 5 tojássárgáját, 12 dkg zsírral, 10 dkg cukorral, 3 dkg kakaóval.
Összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, a 20 dkg lisztet, a tasak sütőport, és 2 dl tejet.
Előmelegített sütőben, kb.: 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, tetejét lekvárral megkenjük.
Gőz felett felverjük az 5 tojásfehérjéét, 15 dkg cukorral.
Ha kész rákenjük a sütire.
Tetejére, csokimáz kerül.
Felforralunk, 5 kanál tejben, 15 dkg cukrot, és 3 dkg kakaót. Ezzel a mázzal vonjuk be a hab tetejét.

Tálalás

Vízbe mártott késsel szeleteljük a sütit, és így tálaljuk.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.
Tojáshabos, kakaós süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
63 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!