Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáshabos, kakaós süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tojáshabos, kakaós süti

5 db tojás
12 dkg zsír
40 dkg cukor
20 dkg liszt
2,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítjük a sütéshez szükséges alapanyagokat.
Előmelegítjük, 180 fokra, a sütőt.
Vizet forralunk a hab, felveréséhez.

Elkészítés

Habosra keverjük az 5 tojássárgáját, 12 dkg zsírral, 10 dkg cukorral, 3 dkg kakaóval.
Összekeverjük, és az előzőekhez adjuk, a 20 dkg lisztet, a tasak sütőport, és 2 dl tejet.
Előmelegített sütőben, kb.: 30 percig, tűpróbáig sütjük.
Ha kisült, tetejét lekvárral megkenjük.
Gőz felett felverjük az 5 tojásfehérjéét, 15 dkg cukorral.
Ha kész rákenjük a sütire.
Tetejére, csokimáz kerül.
Felforralunk, 5 kanál tejben, 15 dkg cukrot, és 3 dkg kakaót. Ezzel a mázzal vonjuk be a hab tetejét.

Tálalás

Vízbe mártott késsel szeleteljük a sütit, és így tálaljuk.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.
Tojáshabos, kakaós süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!