Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tojáslikőr krémes süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 dl tej
1 dl olaj
3 db tojás

Krém:

150 g joghurt
50 g porcukor
250 g mascarpone
200 ml tojáslikőr

Tetejére:

1 tasak tejszínhab por
1,5 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 fokon.

Elkészítés

A tésztához az alapanyagokat egynemű masszává keverjük robotgéppel. Majd egy nagy tepsibe töltjük, és megsütjük kb. 20 perc alatt. (tűpróba)
Kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémhez egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, és a tojáslikőrt. Ezután a krémhez hozzáadjuk a zselatint, és a kihűlt piskótára kenjük.
A tejszínhab port a hátulján leírtak szerint a 1,5 dl tejjel elkészítjük, majd a krémre kenjük.

Tálalás

16 személy

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

Ízlés szerint díszíthetjük is.
Tojáslikőr krémes süti Tojáslikőr krémes süti Tojáslikőr krémes süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!