
Tökös-diós kevert


Hozzávalók
Tökös-diós kevert
Elkészítés
Elkészítés
Tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, darált diót, szódabikarbónát, fahéjat, vaníliás cukrot, tejet és az olajat.
Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.
Őzgerincsütőket vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.
Amikor megsült, kicsit hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintjük és szeleteljük.


Tökös-diós kevert
Hozzávalók
Tökös-diós kevert
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, darált diót, szódabikarbónát, fahéjat, vaníliás cukrot, tejet és az olajat.
Végén beleforgatjuk a kinyomkodott tököt.
Őzgerincsütőket vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk, beleöntjük a masszát és lassan sütjük tűpróbáig.
Amikor megsült, kicsit hagyjuk kihűlni, porcukorral meghintjük és szeleteljük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?