Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött kiflik

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

0,5 kg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 tk. só
1 tk. cukor
1 dl napraforgó olaj

Töltelék (ízlés szerint):

virsli/kolbász
sajt
májkrém
tejföl

Tetejére:

szezámmag

Kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. Majd a többi hozzávalóval jól nyújtható kelt tésztát dagasztunk. Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.
Közben előkészíthetjük a tölteléket, ízlés szerint. Sajtot lereszelni, virslit/kolbászt felvágni, stb.
Mikor megkelt, 4 cipót gyúrunk belőle, majd ezeket 3-4 mm vastag körré nyújtjuk. 8 cikkre vágjuk, rátesszük a tölteléket, és feltekerjük. Hogy ne nyíljon szét, a csúcsos végét rakjuk alulra.
Hagyjuk még kelni, majd sütés előtt megkenjük felvert egész tojással, megszórhatjuk szezámmaggal.
200 fokos sütőben arany színűre sütjük.

Alternatív elkészítés

Nálam készült virslis, tejfölös-sajtos, (megkentem vékonyan tejföllel, majd reszelt sajttal megszórtam) májkrémes-sajtos.
Töltött kiflik Töltött kiflik Töltött kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!