Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött ostya

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött ostya

40 dkg cukor
3 db tojás
20 dkg margarin
20 dkg aprított dió
1 cs ostyalap (6 lap)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

20 dkg cukrot felfőzünk 3 egész tojással és 20 dkg margarinnal. Közben 20 dkg cukrot karamellizálunk. Mikor a karamell már sötét aranybarna és a tojásos massza is kezd főni összekeverjük a kettőt. Mind a két masszának forrónak kell lennie, különben a karamellizált cukor megszilárdul és csomós lesz a krém. (Ha esetleg így történne, lassú tűzön kavargassuk addig amíg elolvad.)
Még forrón belekeverjük a darabolt diót és három ostyalapon elosztjuk a krémet. Gyorsan elkenjük és befedjük a másik három lappal. Éjszakára lepréseljük őket, másnap szeleteljük.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.
Töltött ostya Töltött ostya Töltött ostya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!