Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tönköly hamburgerzsemle

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tönköly hamburgerzsemle

30 dkg fehér tönkölyliszt
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
2 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
5 dkg puha margarin
1 tk. nyírfacukor
1 kk. só

Tetejére:

tojássárgája
magok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. 6 részre osztjuk, majd gömbölyítjük. Sütőpapíros tepsiben újra kelesztjük kb. 30 percig. Tojással lekenjük, majd megvárjuk míg megszárad, utána újra lekenjük a tojással. Megszórjuk magokkal. 200 fokra előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
Tönköly hamburgerzsemle

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!