
Túróbomba torta


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.
Tárolás


Túróbomba torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?