Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túróbomba torta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
pici só
1 kisüveg baracklekvár
konzerv vagy befőtt barack

Krém:

50 dkg túró
15 dkg cukor
250 ml növényi tejszín
pici só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótát készítünk a szokásos módon, a fehérjét habbá verjük, bele kanalanként a cukor, egyesével a tojások sárgája, majd óvatosan hozzáforgatjuk a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, kb. 10-15 percige sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, melegen óvatosan feltekerjük, és hagyjuk hűlni egy kicsit.
Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral és visszatekerjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd félretesszük.
A túrót, citromhéjat és a vaníliás cukrot összekeverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Tovább verjük még egy percig. Végül hozzáadjuk a cukrot és óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínt is.
A piskótatekercset ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Egy tálat kibélelünk folpackkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet, és a tetejét (ami az alja lesz) befedjük a szeletelt barackokkal.
Legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük, tálaláskor ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk, levesszük róla a folpackot.

Tárolás

Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk, utána borítjuk ki tálcára.
Túróbomba torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!