Csillag 5
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófelfújt

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrófelfújt

250 g túró
5 db tojás
50 g olvasztott vaj
63 g barna cukor
13 g liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formákat kivajazzuk lisztezzük. A tojásokat kettéválasztjuk.

Elkészítés

A túrót, Bourbon vaníliás cukrot, tojások sárgáját, és a vajat egyneművé keverjük (én botmixert használtam). A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a túros résszel. A formákba töltjük 3/4 -ig majd a tetejüket meghintjük liszttel. A formákat tepsibe tesszük és felengedjük meleg vízzel, hogy félig ellepje formákat. 30 percig sütjük, szép aranybarna lesz a teteje. Még melegen tálaljuk.

Tálalás

5-6 adag
Túrófelfújt Túrófelfújt Túrófelfújt Túrófelfújt

Hozzászólások

punkcica19@gmail.com
Pinky86
Dátum 2013. March. 26. 08:20
Még melegen isteni:)

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!