Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-barackos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Piskóta:

3*3 tojás
3*15 dkg cukor
3*15 dkg liszt
3*4 ek. víz
3*4 ek. olaj

Krém:

50 dkg túró
ízlés szerinti cukor
1 citrom reszelt héja
1 nagydoboz őszibarackos joghurt
1 doboz őszibarack konzerv
5 dl hulala
őszibarack lekvár

Díszítés:

kb.1 kg fondant
ételfesték
5 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 38*25 cm kapcsos tortaformát vagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A barackot lecsepegtetjük, felszeleteljük.

Elkészítés

A hozzávalókból három kakaós piskótalapot sütünk. A krémhez a túróhoz keverjük az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a joghurtot. Én mixerrel kevertem, így szép sima krémet kapunk. Kemény habbá verjük a hulalát és óvatosan a krémbe forgatjuk, hogy ne törjön. A lapokat megkenjük őszibarack lekvárral, majd betöltjük a krémmel, minden sorba rakunk szeletelt őszibarackot a krémbe nyomkodva. A maradék krémmel vékonyan bekenjük a tortánkat. Éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap díszítjük. A képen látható torták tetejét fondanttal, az oldalukat hulalával díszítettem.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Az első és harmadik torta szülinapra, a második pedig házassági évfordulóra készült.
Túrós-barackos torta Túrós-barackos torta Túrós-barackos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!