Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-barackos torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

Piskóta:

3*3 tojás
3*15 dkg cukor
3*15 dkg liszt
3*4 ek. víz
3*4 ek. olaj

Krém:

50 dkg túró
ízlés szerinti cukor
1 citrom reszelt héja
1 nagydoboz őszibarackos joghurt
1 doboz őszibarack konzerv
5 dl hulala
őszibarack lekvár

Díszítés:

kb.1 kg fondant
ételfesték
5 dl hulala
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy 38*25 cm kapcsos tortaformát vagy tepsit sütőpapírral bélelünk. A barackot lecsepegtetjük, felszeleteljük.

Elkészítés

A hozzávalókból három kakaós piskótalapot sütünk. A krémhez a túróhoz keverjük az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és a joghurtot. Én mixerrel kevertem, így szép sima krémet kapunk. Kemény habbá verjük a hulalát és óvatosan a krémbe forgatjuk, hogy ne törjön. A lapokat megkenjük őszibarack lekvárral, majd betöltjük a krémmel, minden sorba rakunk szeletelt őszibarackot a krémbe nyomkodva. A maradék krémmel vékonyan bekenjük a tortánkat. Éjszakára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap díszítjük. A képen látható torták tetejét fondanttal, az oldalukat hulalával díszítettem.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Az első és harmadik torta szülinapra, a második pedig házassági évfordulóra készült.
Túrós-barackos torta Túrós-barackos torta Túrós-barackos torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!