
Túrós fonott kalács


Hozzávalók
Túrós fonott kalács
töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Egy nagy tepsit kiolajozunk.
Elkészítés
A fele lisztben elmorzsoljuk a vajat és a túrót a másik adag liszthez hozzákeverjük az expressz élesztőt és a sót majd a két lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejet, mézet és kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad és jól gyúrható, akkor elnyújtjuk 1 cm vastagra. (kb. 30x40 téglalap) Amíg kel elkészítjük a tölteléket. (kb. 5 perc)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta középső részére töltjük. (a téglalap középső harmadára hosszan a végekig eloszlatva egy csíkban) majd a fennmaradó két szélét 1 cm-ként bevágjuk a töltelékig mindkét oldalon. Ezeket az ujjnyi hosszú csíkokat jobbról majd balról kicsit lefelé ráhajtogatjuk a töltelékre, míg a végére nem érünk. (fedje be a tölteléket) Tojással megkenjük a tetejét, várunk 8-10 percet és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, míg megbarnul.
Tálalás




Túrós fonott kalács
Hozzávalók
Túrós fonott kalács
töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Egy nagy tepsit kiolajozunk.
Elkészítés
A fele lisztben elmorzsoljuk a vajat és a túrót a másik adag liszthez hozzákeverjük az expressz élesztőt és a sót majd a két lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejet, mézet és kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad és jól gyúrható, akkor elnyújtjuk 1 cm vastagra. (kb. 30x40 téglalap) Amíg kel elkészítjük a tölteléket. (kb. 5 perc)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta középső részére töltjük. (a téglalap középső harmadára hosszan a végekig eloszlatva egy csíkban) majd a fennmaradó két szélét 1 cm-ként bevágjuk a töltelékig mindkét oldalon. Ezeket az ujjnyi hosszú csíkokat jobbról majd balról kicsit lefelé ráhajtogatjuk a töltelékre, míg a végére nem érünk. (fedje be a tölteléket) Tojással megkenjük a tetejét, várunk 8-10 percet és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, míg megbarnul.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?