Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós fonott kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós fonott kalács

37 dkg liszt
1 tojás
1,5 dl tej
1 kk. só
5 dkg méz
5 dkg vaj
5 dkg túró

töltelék:

20 dkg túró
5 dkg tejföl
2 ek. cukor vagy édesítő
1 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
2 ek. citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 'C-ra
Egy nagy tepsit kiolajozunk.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk.
A fele lisztben elmorzsoljuk a vajat és a túrót a másik adag liszthez hozzákeverjük az expressz élesztőt és a sót majd a két lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a tejet, mézet és kidagasztjuk a tésztát.
Ha már nem ragad és jól gyúrható, akkor elnyújtjuk 1 cm vastagra. (kb. 30x40 téglalap) Amíg kel elkészítjük a tölteléket. (kb. 5 perc)
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és a tészta középső részére töltjük. (a téglalap középső harmadára hosszan a végekig eloszlatva egy csíkban) majd a fennmaradó két szélét 1 cm-ként bevágjuk a töltelékig mindkét oldalon. Ezeket az ujjnyi hosszú csíkokat jobbról majd balról kicsit lefelé ráhajtogatjuk a töltelékre, míg a végére nem érünk. (fedje be a tölteléket) Tojással megkenjük a tetejét, várunk 8-10 percet és előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, míg megbarnul.

Tálalás

15 szelet
Túrós fonott kalács Túrós fonott kalács Túrós fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!