Túrós-mazsolás palacsinta a sütőből
Hozzávalók
12 db palacsintához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojást, a lisztet összekeverem a tejjel, adok hozzá egy csipet sót, olajat, majd az ásványvizet és az egészet összeturmixolom. Fél órát állni hagyom, addig elkészítem a tölteléket.
A túrót összekeverem a mazsolával, vaníliás cukorral, a sima cukorral ízlés szerint és egy citrom reszelt héjával. Hozzákeverek 2 kanál tejfölt, hogy lágyuljon.
A palacsintákat megsütöm, egyenként megtöltöm, és egy kivajazott jénai tálba helyezem.
A tejfölt összekeverem a vaníliás cukorral, egy citrom levével, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ezt a palacsinták tetejére öntöm. (Én a palacsinták közé is szoktam önteni, úgy még lágyabb.)
Sütőben pár perc alatt átsütöm, és tálalom.
Jó étvágyat :)
Tárolás
Túrós-mazsolás palacsinta a sütőből
Hozzávalók
12 db palacsintához:
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojást, a lisztet összekeverem a tejjel, adok hozzá egy csipet sót, olajat, majd az ásványvizet és az egészet összeturmixolom. Fél órát állni hagyom, addig elkészítem a tölteléket.
A túrót összekeverem a mazsolával, vaníliás cukorral, a sima cukorral ízlés szerint és egy citrom reszelt héjával. Hozzákeverek 2 kanál tejfölt, hogy lágyuljon.
A palacsintákat megsütöm, egyenként megtöltöm, és egy kivajazott jénai tálba helyezem.
A tejfölt összekeverem a vaníliás cukorral, egy citrom levével, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ezt a palacsinták tetejére öntöm. (Én a palacsinták közé is szoktam önteni, úgy még lágyabb.)
Sütőben pár perc alatt átsütöm, és tálalom.
Jó étvágyat :)
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?