Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-mazsolás palacsinta a sütőből

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

12 db palacsintához:

1 tojás
1 pohár liszt
1 pohár tej
fél pohár ásványvíz
csipet só
pici olaj

A töltelékhez:

1/5 kg túró
2 evőkanál tejföl
mazsola ízlés szerint
cukor
1 citrom reszelt héja

A tetejére:

telföl
cukor
citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mazsolát meleg vízbe áztatom, hogy megpuhuljon.
A tojást, a lisztet összekeverem a tejjel, adok hozzá egy csipet sót, olajat, majd az ásványvizet és az egészet összeturmixolom. Fél órát állni hagyom, addig elkészítem a tölteléket.
A túrót összekeverem a mazsolával, vaníliás cukorral, a sima cukorral ízlés szerint és egy citrom reszelt héjával. Hozzákeverek 2 kanál tejfölt, hogy lágyuljon.
A palacsintákat megsütöm, egyenként megtöltöm, és egy kivajazott jénai tálba helyezem.
A tejfölt összekeverem a vaníliás cukorral, egy citrom levével, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ezt a palacsinták tetejére öntöm. (Én a palacsinták közé is szoktam önteni, úgy még lágyabb.)
Sütőben pár perc alatt átsütöm, és tálalom.
Jó étvágyat :)

Tárolás

Hűtőben.
Túrós-mazsolás palacsinta a sütőből

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!