
Túrós-mazsolás palacsinta a sütőből


Hozzávalók
12 db palacsintához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A tojást, a lisztet összekeverem a tejjel, adok hozzá egy csipet sót, olajat, majd az ásványvizet és az egészet összeturmixolom. Fél órát állni hagyom, addig elkészítem a tölteléket.
A túrót összekeverem a mazsolával, vaníliás cukorral, a sima cukorral ízlés szerint és egy citrom reszelt héjával. Hozzákeverek 2 kanál tejfölt, hogy lágyuljon.
A palacsintákat megsütöm, egyenként megtöltöm, és egy kivajazott jénai tálba helyezem.
A tejfölt összekeverem a vaníliás cukorral, egy citrom levével, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ezt a palacsinták tetejére öntöm. (Én a palacsinták közé is szoktam önteni, úgy még lágyabb.)
Sütőben pár perc alatt átsütöm, és tálalom.
Jó étvágyat :)
Tárolás


Túrós-mazsolás palacsinta a sütőből
Hozzávalók
12 db palacsintához:
A töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojást, a lisztet összekeverem a tejjel, adok hozzá egy csipet sót, olajat, majd az ásványvizet és az egészet összeturmixolom. Fél órát állni hagyom, addig elkészítem a tölteléket.
A túrót összekeverem a mazsolával, vaníliás cukorral, a sima cukorral ízlés szerint és egy citrom reszelt héjával. Hozzákeverek 2 kanál tejfölt, hogy lágyuljon.
A palacsintákat megsütöm, egyenként megtöltöm, és egy kivajazott jénai tálba helyezem.
A tejfölt összekeverem a vaníliás cukorral, egy citrom levével, és ízlés szerint ízesítem cukorral, majd ezt a palacsinták tetejére öntöm. (Én a palacsinták közé is szoktam önteni, úgy még lágyabb.)
Sütőben pár perc alatt átsütöm, és tálalom.
Jó étvágyat :)
Tárolás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?