Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós meggyes szelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós meggyes szelet

30 dkg liszt
20 dkg Rama
10 dkg porcukor
1 bio citrom reszelt héja
2 tojássárgája

Töltelék:

50 dkg félzsíros túró
25 dkg kimagozott meggy
5 dkg porcukor
reszelt citromhéj
2 kanál kristálycukor
2 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle.
A tepsit vékonyan kimargarinozom és liszttel meghintem.
Az egyik lapot belehelyezem a tepsibe, elkészítem a tölteléket.
A tojások fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem. A porcukorral, citromhéjjal és a felvert habbal összekeverem, majd a végén hozzákeverem a pudingport.
A túrókrémet rákentem a tepsiben lévő lapra, erre rászórom a kimagozott meggyet a másik lapot kinyújtom, és a töltelékre teszem. A tetejét tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm. Ha kihűlt szeletelem és porcukorral hintem.
Túrós meggyes szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!