
Túrós meggyes szelet


Hozzávalók
Túrós meggyes szelet
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A tepsit vékonyan kimargarinozom és liszttel meghintem.
Az egyik lapot belehelyezem a tepsibe, elkészítem a tölteléket.
A tojások fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem. A porcukorral, citromhéjjal és a felvert habbal összekeverem, majd a végén hozzákeverem a pudingport.
A túrókrémet rákentem a tepsiben lévő lapra, erre rászórom a kimagozott meggyet a másik lapot kinyújtom, és a töltelékre teszem. A tetejét tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm. Ha kihűlt szeletelem és porcukorral hintem.


Túrós meggyes szelet
Hozzávalók
Túrós meggyes szelet
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tepsit vékonyan kimargarinozom és liszttel meghintem.
Az egyik lapot belehelyezem a tepsibe, elkészítem a tölteléket.
A tojások fehérjét két kanál cukorral kemény habbá verem. A porcukorral, citromhéjjal és a felvert habbal összekeverem, majd a végén hozzákeverem a pudingport.
A túrókrémet rákentem a tepsiben lévő lapra, erre rászórom a kimagozott meggyet a másik lapot kinyújtom, és a töltelékre teszem. A tetejét tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm. Ha kihűlt szeletelem és porcukorral hintem.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?