Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrótorta

25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
1 dl szörp ízlés szerint
15 dkg porcukor
kicsi rumaroma

Túrókrémhez:

25 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
1 db citrom

Díszítéshez:

1 db narancs
1 db lime
1 db citrom és citromlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A darált kekszet a porcukorral, kakaóporral és a rumaromával ízesítjük.
2. Hozzákeverjük az olvasztott margarint és a szörpöt, majd tortaformába nyomkodjuk.
3. Ezután elkészítjük a túrókrémet: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk és kevés vízben addig melegítjük, amíg felolvadnak teljesen (de nem forraljuk) majd hagyjuk hűlni.
4. A túrót a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a folyékony zselatint.
5. Ezt a túrós masszát rákenjük a kekszes alapra, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
6. Kivesszük a hűtőből és díszítjük narancs-lime-citrom karikákkal és citrom levelekkel.
Túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!