Túrótorta
Hozzávalók
Túrótorta
Túrókrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
2. Hozzákeverjük az olvasztott margarint és a szörpöt, majd tortaformába nyomkodjuk.
3. Ezután elkészítjük a túrókrémet: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk és kevés vízben addig melegítjük, amíg felolvadnak teljesen (de nem forraljuk) majd hagyjuk hűlni.
4. A túrót a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a folyékony zselatint.
5. Ezt a túrós masszát rákenjük a kekszes alapra, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
6. Kivesszük a hűtőből és díszítjük narancs-lime-citrom karikákkal és citrom levelekkel.
Túrótorta
Hozzávalók
Túrótorta
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. Hozzákeverjük az olvasztott margarint és a szörpöt, majd tortaformába nyomkodjuk.
3. Ezután elkészítjük a túrókrémet: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk és kevés vízben addig melegítjük, amíg felolvadnak teljesen (de nem forraljuk) majd hagyjuk hűlni.
4. A túrót a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a folyékony zselatint.
5. Ezt a túrós masszát rákenjük a kekszes alapra, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
6. Kivesszük a hűtőből és díszítjük narancs-lime-citrom karikákkal és citrom levelekkel.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?