Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrótorta

25 dkg darált keksz
15 dkg margarin
1 dl szörp ízlés szerint
15 dkg porcukor
kicsi rumaroma

Túrókrémhez:

25 dkg tehéntúró
10 dkg porcukor
1 db citrom

Díszítéshez:

1 db narancs
1 db lime
1 db citrom és citromlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A darált kekszet a porcukorral, kakaóporral és a rumaromával ízesítjük.
2. Hozzákeverjük az olvasztott margarint és a szörpöt, majd tortaformába nyomkodjuk.
3. Ezután elkészítjük a túrókrémet: A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 10 percig hagyjuk benne, majd kinyomkodjuk és kevés vízben addig melegítjük, amíg felolvadnak teljesen (de nem forraljuk) majd hagyjuk hűlni.
4. A túrót a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a folyékony zselatint.
5. Ezt a túrós masszát rákenjük a kekszes alapra, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
6. Kivesszük a hűtőből és díszítjük narancs-lime-citrom karikákkal és citrom levelekkel.
Túrótorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!