Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrótorta liszt nélkül

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrótorta liszt nélkül

50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom héja
folyékony édesítő (ízlés szerint)
45 dkg tejföl
1/2 rúd vanília
vagy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A (23 cm-es) piteformát vagy tortakarikát vékonyan kikenünk margarinnal. A túrót mély tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a 2 tojást, a maradék margarint, a vanília kikapart belsejét, csipet sót, édesítőszert, és géppel jó krémesre kikeverjük.
Végül a pudingporból 2 evőkanálnyit is belekeverünk.
A túrókrémet belesimítjuk a formába.
A tejfölt kikeverjük édesítőszerrel, a maradék pudingporral és egy kis reszelt citromhéjjal.
Ráöntjük a túrókrém tetejére, és szépen eligazgatjuk.
180 fokra elmelegített sütőben, szépen lassan, kb. 40-45 perc alatt megsütjük.

Alternatív elkészítés

A tejfölös rétegre szórhatunk bármilyen gyümölcsöt vagy mazsolát.
Túrótorta liszt nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!