Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajas pogácsa

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vajas pogácsa

50 dkg finom liszt (BL55)
1 kávéskanál só
1dkg élesztő
30 dkg vaj
1 dl tejszín
2 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet megsózzuk a vajjal és élesztővel elmorzsoljuk
1 tojássárgájával és annyi nyers tejszínnel gyúrjuk össze,hogy közép keménységű pogácsa tésztát nyerjünk belőle. Hűtőszekrényben jól meg dermesztjük,de legjobb ha este gyúrjuk és másnap sütjük ki.
A tésztát kb.21/2-3cm vastagra nyújtjuk késsel megrácsozzuk,kisebb pogácsákat szúrunk ki belőle.
Tojással megkenjük előmelegített sütőben sütjük.

Tárolás

Sokáig elálló.

Alternatív elkészítés

Meg lehet hinteni a tetejét köménymaggal, vagy sajttal.
Vajas  pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!