Vakondtúrás-torta
Hozzávalók
A piskótához:
5 tojás
5 ek kristálycukor
1 dl olaj
5 ek liszt
2 ek Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 cs Dr. Oetker Sütőpor
A töltelékhez:
2 cs Dr. Oetker Habfixáló
2 ek porcukor
5 dl habtejszín
8 dkg Dr. Oetker Tortadara kakaós
3 db banán
citromlé
Elkészítés
Elkészítés
1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
7. Letakarva 1 éjszakára hűtőbe teszem. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik, és gyönyörűen szeletelhető.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
7. Letakarva 1 éjszakára hűtőbe teszem. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik, és gyönyörűen szeletelhető.
Kedvencnek jelölöm
Vakondtúrás-torta
Hozzávalók
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
7. Letakarva 1 éjszakára hűtőbe teszem. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik, és gyönyörűen szeletelhető.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral, és a sütőporral, majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
3. Közepes fokozaton kb. 30 alatt készre sütöm. Rácson hűlni hagyom.
4. Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verem. Óvatosan beleforgatom a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
7. Letakarva 1 éjszakára hűtőbe teszem. A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik, és gyönyörűen szeletelhető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?