Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Valenti napi sós omlós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg vaj
37,5 dkg liszt
1 tk. só
1,5 dl habtejszín
2 tojássárgája

kenéshez:

1 egész tojás

szóráshoz:

sajt
mák
szezámmag
köménymag
dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sót, hozzáadom a vajat, összegyúrom, bele a tojássárgája, és tejszín. Addig gyúrom, míg egyneművé nem válik, de vigyázat ne gyúrjuk túl! 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk, a formákat kiszaggatjuk, tojással megkenjük és megszórjuk a magokkal vagy sajttal. Előmelegített sütőben pirosra sütjük!
Valenti napi sós omlós Valenti napi sós omlós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!