Kék márványos kekszes fagylalt
Hozzávalók
kb. 70 g csokis keksz
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor Vaníliás
4 evőkanál áfonyadzsem, vagy egyéb bogyós dzsem
150 g áfonya
Elkészítés
Előkészítés:
A csokis kekszet durvára aprítjuk.
Elkészítés:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.
Tipp:
A fagylaltot tálalhatjuk tölcsérben is.
Kedvencnek jelölöm
Kék márványos kekszes fagylalt
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
kb. 70 g csokis keksz
200 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
4 evőkanál áfonyadzsem, vagy egyéb bogyós dzsem
150 g áfonya
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csokis kekszet durvára aprítjuk.
Elkészítés:
A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.
Tipp:
A fagylaltot tálalhatjuk tölcsérben is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?