Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kék márványos kekszes fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

kb. 70 g csokis keksz
200 ml hideg tej
4 evőkanál áfonyadzsem, vagy egyéb bogyós dzsem
150 g áfonya
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csokis kekszet durvára aprítjuk.

Elkészítés:

A kimért hideg tejet egy magasfalú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport.
Konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. Végül belekeverjük a dzsemet és rövid idő alatt a kekszdarabokat. A fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.

Díszítés:
Az áfonyát szemezzük és megmossuk. A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percre szobahőmérsékletre tesszük.
Adagoljuk, és friss áfonyával megszórjuk.

Tipp:

A fagylaltot tálalhatjuk tölcsérben is.
Kék márványos kekszes fagylalt

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!