Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliakrémes kókuszos süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos piskótalaphoz:

4 db tojás
20 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg liszt
1 dl tej
0,5 dl olaj

Krémhez:

9 dl tej
2 db tojássárga
15 dkg cukor
25 dkg margarin

Tetejére:

olaj
Fehér tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A laphoz a tojásfehérjéket 8 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 33×35 cm-es papírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a tejet a cukorral feltesszük melegedni, majd ha már kissé langyos egy keveset kiöntünk belőle és kikeverjük benne a tojássárgákat és a pudingport. Ha forr, hozzáöntjük és sűrűre főzzük. Ha kihűlt kikeverjük és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
Ezt kenjük a lapra, majd betesszük a hűtőbe pár órára. Ezután bevonjuk a csokival és fehércsokival díszítjük.

Tárolás

Hűtőben.
Vaníliakrémes kókuszos süti Vaníliakrémes kókuszos süti Vaníliakrémes kókuszos süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!