Vaníliás feketeerdő torta
Hozzávalók
Piskóta:
Meggyes réteg:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A meggyes réteghez a zselatint elkeverjük a meggylével és a cukorral, felforraljuk és kihűtjük. Ha kezd kocsonyásodni a zselatin gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra borítjuk a zselés meggyet. Befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk. A vanília pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és apránként robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krém felét rákenjük a második lapra, befedjük a harmadik lappal. A maradék (színezett) krémmel díszítjük.
Vaníliás feketeerdő torta
Hozzávalók
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A meggyes réteghez a zselatint elkeverjük a meggylével és a cukorral, felforraljuk és kihűtjük. Ha kezd kocsonyásodni a zselatin gyorsan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és az alsó piskótalapra borítjuk a zselés meggyet. Befedjük a második lappal és kicsit rányomjuk. A vanília pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral, kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és apránként robotgéppel beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krém felét rákenjük a második lapra, befedjük a harmadik lappal. A maradék (színezett) krémmel díszítjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?