Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás kifli (gluténmentes)

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vaníliás kifli (gluténmentes)

20 dkg Schär Mix C liszt
15 dkg hideg margarin
7 dkg darált dió
3 dkg porcukor
porcukor a hempergetéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a darált dióval és a 3 dkg porcukorral, majd a darabolt margarinnal elmorzsoljuk és tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és hűtőbe tesszük 30 percre.
Diónyi darabokat csípünk le a tésztából, golyót formázunk belőle a kezünkkel, majd kis nudlikat amiket kiflivé hajtunk.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a kis kifliket. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük őket.
Még melegen meghempergetjük a vaníliás cukorral összekevert porcukorban.

Tálalás

Kb. 30-40 db

Tárolás

Fémdobozkában sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Természetesen, finomliszttel is elkészíthető a recept, de én most úgy sütöttem, hogy én is ehessek belőle, így gluténmentes liszttel készítettem.
Vaníliás kifli (gluténmentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!