Vaníliás mazsolás csiga
Hozzávalók
Vaníliás mazsolás csiga
37 dkg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 tojássárgája
2 evőkanál cukor
13 dkg Rama
13 dkg porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
2 dl tej
4 evőkanál méz
Elkészítés
Elkészítés
1.Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez a tojásokat is és rétestészta keménységű tésztát készítünk. 30 percig pihentetjük.
2.Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
3.A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje, meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
2.Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
3.A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje, meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Elkészítés
Lépés leírása
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás mazsolás csiga
Hozzávalók
Vaníliás mazsolás csiga
37 dkg liszt
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
3 tojássárgája
2 evőkanál cukor
13 dkg Rama
13 dkg porcukor
2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
2 dl tej
4 evőkanál méz
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1.Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, majd hozzáadjuk a liszthez a tojásokat is és rétestészta keménységű tésztát készítünk. 30 percig pihentetjük.
2.Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
3.A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje, meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
2.Gyúródeszkára borítjuk és kisodorjuk 1 cm vastagságúra. A Ramát a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd megkenjük vele a tésztalapot, végül megszórjuk mazsolával. Feltekerjük és 4 cm-es darabokra felszeleteljük. Ramával kikent tepsibe tesszük egymás mellé. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
3.A sütési idő felénél, ha már kezd színesedni a teteje, meglocsoljuk 2 dl tej és 1 csomag vaníliás cukor keverékével és csorgatunk rá egy 4 evőkanál mézet. Visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük.
Elkészítés
Lépés leírása
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?