Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás-meggyes-csokis torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

3 db tojás
17 dkg cukor
14 dkg magozott meggy
3 ek. tej
1 dl olaj
7 dkg olvasztott vaj
0,5 db citrom
19 dkg liszt
0,5 mk. őrölt fahéj

Meggykrém:

36 dkg magozott meggy
0,5 darab citrom
2 dl 100%-os meggylé
7 dkg cukor
0,5 mk. őrölt fahéj

Csokis krém:

6 dl tej
2-3 ek. cukor
1,5 dl tejszín habbá verve

Vaníliás krém:

6 dl tej
2-3 ek. cukor
1,5 dl tejszín habbá verve

Díszítés:

5 dl tejszín habbá verve
malátagolyók
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A Piskótához a tojásokat együtt vertem fel, folyamatosan adtam hozzá a cukrot, majd amikor már a duplájára nőtt a tojás mennyisége, hozzákevertem a többi hozzávalót is. Zsírozott tortaformában sütöttem.
A meggylében csomómentesre kevertem a vanília pudingot. Elkezdtem főzni, amikor kezdett sűrűsödni, hozzáadtam a meggyeket. Tűzről levéve tettem bele a cukrot.
A pudingokat külön-külön megfőztem a tejben. Hagytam kihűlni. Felvertem a tejszínhabot, és a kihűlt krémhez kevertem.
Hagytam mindent (krémek és piskóta) jól kihűlni. A piskótát három részre vágtam. Piskóta-vanília krém-meggykrém-csokikrém-piskóta-vanília krém-meggykrém-csokikrém-piskóta. A tetejére hagytam kevés meggykrémet, és tejszínhabbal díszítettem. Vettem malátagolyót, és azzal díszítettem. Kivételesen sikerült vállalható tortát kreálnom, 23 évem alatt nem sikerült sose, pedig legalább 10 éve sütök.

Alternatív elkészítés

Korábban pándi meggytortát készítettem, nagyon tetszett a piskótája, ezért azt a piskóta receptet használtam fel és egyszerű pudingos krémmel töltöttem. És a meggykrémet is megtartottam, és kombináltam pudinggal. Így még magas is lett a torta, ami nálam sose szokott előfordulni, mindig szétfolyik :(
Vaníliás-meggyes-csokis torta Vaníliás-meggyes-csokis torta Vaníliás-meggyes-csokis torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!