Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás pudingkrémmel töltött fonott kalács

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

90 dkg finomliszt
9 dkg élesztő
4 dl tej
10 dkg cukor
3 ek napraforgó olaj
3 tojásfehérje felvert habja

Krémhez:

5 dl tej
25 dkg kristálycukor
20 dkg Rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krémhez elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. Összedolgozzuk a hozzávalókat, lágy tésztát fogunk kapni. Megvárjuk míg megkel.
Kelesztés után 6 cipóba osztjuk a tésztát. A cipókat egyenként kisodorjuk téglalap alakúra, megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Ezt megcsináljuk mind a 6 cipóval.
3-3-t összefonunk, tepsibe rajuk, ott még hagyjuk egy fél órát kelni, majd utána megkenjük a tetejüket tojássárgával.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Tárolás

1-2 napig letakarva eláll.

Alternatív elkészítés

A recepthez tényleg csak a tojásfehérje keményre felvert habja kell.
Vaníliás pudingkrémmel töltött fonott kalács Vaníliás pudingkrémmel töltött fonott kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!