
Vaníliás sülttészta


Hozzávalók
Vaníliás sülttészta
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és 5 dkg cukorral habbá verjük.
A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával habosítjuk, majd beleszórjuk a citromhéjat. Alaposan elkeverjük benne a tejfölt, tejszínt.
Az üvegtálba tesszük rétegezve a hozzávalókat:
1 adag tészta, megszórva mazsolával majd megöntjük egy kevés masszával, ezt ismételjük, míg el nem fogy. A végén óvatosan egy kanállal még elrendezhetjük, hogy a krémes masszából mindenhova jusson, és ellepje a tésztát. (Így a hab nem törik össze.)
Süssük 180°C-on kb. 40-50 percig, míg a közepe is átsül, kívül pedig piros lesz.
Tálalás
Langyosan és hidegen is finom.
Alternatív elkészítés


Vaníliás sülttészta
Hozzávalók
Vaníliás sülttészta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és 5 dkg cukorral habbá verjük.
A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával habosítjuk, majd beleszórjuk a citromhéjat. Alaposan elkeverjük benne a tejfölt, tejszínt.
Az üvegtálba tesszük rétegezve a hozzávalókat:
1 adag tészta, megszórva mazsolával majd megöntjük egy kevés masszával, ezt ismételjük, míg el nem fogy. A végén óvatosan egy kanállal még elrendezhetjük, hogy a krémes masszából mindenhova jusson, és ellepje a tésztát. (Így a hab nem törik össze.)
Süssük 180°C-on kb. 40-50 percig, míg a közepe is átsül, kívül pedig piros lesz.
Tálalás
Langyosan és hidegen is finom.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?