Vaníliás sülttészta
Hozzávalók
Vaníliás sülttészta
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és 5 dkg cukorral habbá verjük.
A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával habosítjuk, majd beleszórjuk a citromhéjat. Alaposan elkeverjük benne a tejfölt, tejszínt.
Az üvegtálba tesszük rétegezve a hozzávalókat:
1 adag tészta, megszórva mazsolával majd megöntjük egy kevés masszával, ezt ismételjük, míg el nem fogy. A végén óvatosan egy kanállal még elrendezhetjük, hogy a krémes masszából mindenhova jusson, és ellepje a tésztát. (Így a hab nem törik össze.)
Süssük 180°C-on kb. 40-50 percig, míg a közepe is átsül, kívül pedig piros lesz.
Tálalás
Langyosan és hidegen is finom.
Alternatív elkészítés
Vaníliás sülttészta
Hozzávalók
Vaníliás sülttészta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és 5 dkg cukorral habbá verjük.
A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával habosítjuk, majd beleszórjuk a citromhéjat. Alaposan elkeverjük benne a tejfölt, tejszínt.
Az üvegtálba tesszük rétegezve a hozzávalókat:
1 adag tészta, megszórva mazsolával majd megöntjük egy kevés masszával, ezt ismételjük, míg el nem fogy. A végén óvatosan egy kanállal még elrendezhetjük, hogy a krémes masszából mindenhova jusson, és ellepje a tésztát. (Így a hab nem törik össze.)
Süssük 180°C-on kb. 40-50 percig, míg a közepe is átsül, kívül pedig piros lesz.
Tálalás
Langyosan és hidegen is finom.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?