Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás sülttészta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Vaníliás sülttészta

20 dkg spätzle tészta
3 tojás
170 g tejföl (nagy pohár fele)
3 ek sűrű tejszín
15 dkg cukor
1 kk vanília kivonat vagy 1 rúd belseje
1 kk citromhéj
mazsola ízlés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Vajazzunk ki egy kb. 24 cm átmérőjű magas falú hőálló üveg tálat.

Elkészítés

A tésztát sós vízben előfőzzük, kb. félkészre, leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval és 5 dkg cukorral habbá verjük.
A sárgájákat a maradék cukorral és a vaníliával habosítjuk, majd beleszórjuk a citromhéjat. Alaposan elkeverjük benne a tejfölt, tejszínt.
Az üvegtálba tesszük rétegezve a hozzávalókat:
1 adag tészta, megszórva mazsolával majd megöntjük egy kevés masszával, ezt ismételjük, míg el nem fogy. A végén óvatosan egy kanállal még elrendezhetjük, hogy a krémes masszából mindenhova jusson, és ellepje a tésztát. (Így a hab nem törik össze.)
Süssük 180°C-on kb. 40-50 percig, míg a közepe is átsül, kívül pedig piros lesz.

Tálalás

Tálalhatjuk házi lekvárral, vagy porcukorral megszórva.
Langyosan és hidegen is finom.

Alternatív elkészítés

A spätzle tészta a nokedlihez hasonlít, házilag is elkészíthető. Kinézetre egy lapos házi spagettihez hasonlít. Esetleg helyettesíthető gyufa tésztával vagy házi vastagabb metélttel. Egy késsel vagy villával érdemes ellenőrizni, hogy valóban átsült-e, nem folyós a közepe.
Vaníliás sülttészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!