Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Váraljai lakodalmas kuglóf

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Váraljai lakodalmas kuglóf

80 dkg liszt
3 dkg élesztő
5 dkg vaj
20 dkg cukor
3 tojássárgája
4 dl tej
1 csipet só

Töltelék:

12 dkg cukor
2 teáskanál fahéj
fél csomag mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A vajat összekeverjük a tojássárgájával. A formákat kikenjük margarinnal. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Az élesztőt futtassuk fel kevés langyos, cukros tejben, és a liszttel, a sóval és a folyamatosan hozzáadott tejjel dagasszuk jól ki. A vajat és a tojások sárgáját külön edényben dolgozzuk össze, és apránként adjuk hozzá a sima tésztához. Azután egy órát hagyjuk kelni, majd nyújtsuk ki. Szórjuk rá a fahéjas cukrot és a mazsolát. Tekerjük össze és igazítsuk a jól kizsírozott kuglófformához. Hagyjuk kelni még 30 percet. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 160 fokon légkeveréssel 25-30 percig sütjük. A sütőből kivéve hideg vizes ecsettel kenjük le és vizes konyharuhával takarjuk le 20 percig, majd vegyük ki a formából. 2 db kuglófformát használtam.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom foszlós lesz.
Minden évben június 3. szombatján rendezik Váralján/Tolna megye/ a kuglóf fesztivált, ott lehet mindig vásárolni. A lakodalmak elengedhetetlen süteménye még ma is.
Váraljai lakodalmas kuglóf Váraljai lakodalmas kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!