Vendégváró sajtos kiflikék
Hozzávalók
A tésztához:
70 dkg liszt
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
2 dl tejföl
1 dl étolaj
1 csipet só
A kenéshez:
2 teáskanál só
25 dkg vaj
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
1 tojás
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, jól átgyúrjuk, majd 12 egyenlő cipóra osztjuk.
Közben a vajat krémessé keverjük a sóval, és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm-es köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós vajjal, a másikat pedig rátesszük a tetejére. A széleinél jól lenyomkodjuk (gondosan le kell nyomkodni, mert különben kifolyik sütés közben a sós vaj). Az így elkészült kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és a cikkeket kis kiflikké csavarjuk. A vastagabb felüknél kezdjük el a tekerést, majd a végén kicsit meg is hajlítjuk.
Mind a 12 rész tésztából ugyanígy készítjük el a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és még egy órahosszát kelesztjük. A 96 db kifli 3 tepsiben fér el, de mire a végét feltekerjük, az elejét már tehetjük is a sütőbe. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, kb. 20 percig.
Közben a vajat krémessé keverjük a sóval, és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm-es köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós vajjal, a másikat pedig rátesszük a tetejére. A széleinél jól lenyomkodjuk (gondosan le kell nyomkodni, mert különben kifolyik sütés közben a sós vaj). Az így elkészült kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és a cikkeket kis kiflikké csavarjuk. A vastagabb felüknél kezdjük el a tekerést, majd a végén kicsit meg is hajlítjuk.
Mind a 12 rész tésztából ugyanígy készítjük el a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és még egy órahosszát kelesztjük. A 96 db kifli 3 tepsiben fér el, de mire a végét feltekerjük, az elejét már tehetjük is a sütőbe. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, kb. 20 percig.
Kedvencnek jelölöm
Vendégváró sajtos kiflikék
Hozzávalók
A tésztához:
70 dkg liszt
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
5 dkg friss élesztő
2 dl tejföl
1 dl étolaj
1 csipet só
A kenéshez:
2 teáskanál só
25 dkg vaj
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
1 tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt. Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, jól átgyúrjuk, majd 12 egyenlő cipóra osztjuk.
Közben a vajat krémessé keverjük a sóval, és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm-es köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós vajjal, a másikat pedig rátesszük a tetejére. A széleinél jól lenyomkodjuk (gondosan le kell nyomkodni, mert különben kifolyik sütés közben a sós vaj). Az így elkészült kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és a cikkeket kis kiflikké csavarjuk. A vastagabb felüknél kezdjük el a tekerést, majd a végén kicsit meg is hajlítjuk.
Mind a 12 rész tésztából ugyanígy készítjük el a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és még egy órahosszát kelesztjük. A 96 db kifli 3 tepsiben fér el, de mire a végét feltekerjük, az elejét már tehetjük is a sütőbe. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, kb. 20 percig.
Közben a vajat krémessé keverjük a sóval, és 6 részre osztjuk.
A tésztából 30 cm-es köröket nyújtunk. Egyszerre két kört készítünk el, az egyiket lekenjük a sós vajjal, a másikat pedig rátesszük a tetejére. A széleinél jól lenyomkodjuk (gondosan le kell nyomkodni, mert különben kifolyik sütés közben a sós vaj). Az így elkészült kört felszeleteljük 16 egyenlő részre, és a cikkeket kis kiflikké csavarjuk. A vastagabb felüknél kezdjük el a tekerést, majd a végén kicsit meg is hajlítjuk.
Mind a 12 rész tésztából ugyanígy készítjük el a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és még egy órahosszát kelesztjük. A 96 db kifli 3 tepsiben fér el, de mire a végét feltekerjük, az elejét már tehetjük is a sütőbe. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük, kb. 20 percig.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?