Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Verdás Feketeerdő torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor

Krém:

1 üveg meggy befőtt
1 tasak eper puding
2-3 ek. cukor

Tetejére:

2 dl habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk kakaó hozzáadásával. A tojássárgáját habosra keverjük a cukor harmadával, a többi cukorral felverjük a tojásfehérjét, és beleforgatjuk a sárgájába. Hozzáadjuk a sütőporos kakaós lisztet. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A meggyet kimagozzuk, a levéből kimérünk 4 dl-t, ha nincs ennyi vízzel felöntjük, hogy meglegyen a mennyiség. Ebben a lében megfőzzük a pudingport a cukorral, mikor sűrűsödik hozzáadjuk a magozott meggyet.
A piskótát három lapba vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a felvert habtejszínnel, ráfektetjük a második lapot, erre jön a meggyes pudingos krém, majd tetejére a harmadik lap. Az egészet bevonjuk a tejszínhabbal. Cukrászdában kapható ostyalappal díszítjük.
Verdás Feketeerdő torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
46 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!