Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Virslis kifli

300 ml langyos tej
1 ek. cukor
50 g friss élesztő
500 g liszt
1 ek. só
150 ml olaj

A töltelékhez:

3-4 darab virsli
ketchup
mustár

A megkenéshez:

150 ml tejföl
1 tojássárgája
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Keverjük el a cukrot a meleg tejben és morzsoljuk bele az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.

Elkészítés

Egy nagy tálban gyúrjuk alaposan össze a lisztet, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt a tejjel együtt. Amikor a tészta már hólyagos, takarjuk le egy konyharuhával és kelesszük kb. 20 percig.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A megkelt tésztát osszuk három cipóba. Nyújtsuk ki az egyiket vékony körré és vágjuk nyolc cikkre, mint a pizzát. Kenjünk minden szelet vastagabb végére egy kevés ketchupot, vagy mustárt. Tegyünk mindegyikre egy kis darab virslit. Tekerjük fel szorosan a kifliket, tegyük őket egy kibélelt tepsibe és kenjük meg őket a tojássárgájával kikevert tejföllel és szórjunk rájuk szezámmagot. Tegyük be a sütőbe kb. 12-15 percre, amíg pirosak nem lesznek.
A maradék két cipóval ugyanígy járjunk el.

Tárolás

24 db lesz belőle.
Virslis kifli Virslis kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!