
Virslis kifli


Hozzávalók
Virslis kifli
A töltelékhez:
A megkenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A megkelt tésztát osszuk három cipóba. Nyújtsuk ki az egyiket vékony körré és vágjuk nyolc cikkre, mint a pizzát. Kenjünk minden szelet vastagabb végére egy kevés ketchupot, vagy mustárt. Tegyünk mindegyikre egy kis darab virslit. Tekerjük fel szorosan a kifliket, tegyük őket egy kibélelt tepsibe és kenjük meg őket a tojássárgájával kikevert tejföllel és szórjunk rájuk szezámmagot. Tegyük be a sütőbe kb. 12-15 percre, amíg pirosak nem lesznek.
A maradék két cipóval ugyanígy járjunk el.
Tárolás



Virslis kifli
Hozzávalók
Virslis kifli
A töltelékhez:
A megkenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A megkelt tésztát osszuk három cipóba. Nyújtsuk ki az egyiket vékony körré és vágjuk nyolc cikkre, mint a pizzát. Kenjünk minden szelet vastagabb végére egy kevés ketchupot, vagy mustárt. Tegyünk mindegyikre egy kis darab virslit. Tekerjük fel szorosan a kifliket, tegyük őket egy kibélelt tepsibe és kenjük meg őket a tojássárgájával kikevert tejföllel és szórjunk rájuk szezámmagot. Tegyük be a sütőbe kb. 12-15 percre, amíg pirosak nem lesznek.
A maradék két cipóval ugyanígy járjunk el.
Tárolás


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?