Virslivel töltött lángos
Hozzávalók
Tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Lángos alappor
150 g kefir
125 ml hideg víz
Szóráshoz:
némi liszt
Töltelékhez:
4 szál virsli (kb. 140-160 g)
némi mustár
Sütéshez:
napraforgóolaj
Tálaláshoz:
tejföl, reszelt sajt, aprított snidling tetszés szerint
Elkészítés
Előkészítés:
Ha szükséges, a virslikről eltávolítjuk a műbelet, majd mindet keresztben kettévágjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 14-15 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. A tésztadarabokat vékonyan megkenjük mustárral úgy, hogy körben a szélüket üresen hagyjuk, és teszünk mindre egy-egy virslidarabot. Ezután a tésztadarabokat félhold alakban összehajtjuk, és az illesztéseket alaposan összenyomkodjuk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A töltött lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokat tetszés szerint tejföllel (ízesíthetjük kevés sóval, reszelt fokhagymával) meglocsolva, reszelt sajttal, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 14-15 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. A tésztadarabokat vékonyan megkenjük mustárral úgy, hogy körben a szélüket üresen hagyjuk, és teszünk mindre egy-egy virslidarabot. Ezután a tésztadarabokat félhold alakban összehajtjuk, és az illesztéseket alaposan összenyomkodjuk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A töltött lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokat tetszés szerint tejföllel (ízesíthetjük kevés sóval, reszelt fokhagymával) meglocsolva, reszelt sajttal, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tipp:
Mustár helyett ketchuppel is ízesíthetjük a lángosokat.
Kedvencnek jelölöm
Virslivel töltött lángos
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Szóráshoz:
némi liszt
Töltelékhez:
4 szál virsli (kb. 140-160 g)
némi mustár
Sütéshez:
napraforgóolaj
Tálaláshoz:
tejföl, reszelt sajt, aprított snidling tetszés szerint
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Ha szükséges, a virslikről eltávolítjuk a műbelet, majd mindet keresztben kettévágjuk.
Elkészítés:
Tészta:
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 14-15 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. A tésztadarabokat vékonyan megkenjük mustárral úgy, hogy körben a szélüket üresen hagyjuk, és teszünk mindre egy-egy virslidarabot. Ezután a tésztadarabokat félhold alakban összehajtjuk, és az illesztéseket alaposan összenyomkodjuk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A töltött lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokat tetszés szerint tejföllel (ízesíthetjük kevés sóval, reszelt fokhagymával) meglocsolva, reszelt sajttal, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
A tasak tartalmát egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kefirt és a vizet. Konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd kb. 3 percig a legmagasabb fokozaton sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát kézzel kissé átdolgozzuk, majd a felületét megszórjuk liszttel. A tálat konyharuhával lefedjük, és a tésztát szobahőmérsékleten 10 percig pihenni hagyjuk.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. 8 egyenlő részre osztjuk, majd golyókat formázunk, és egyesével enyhén lisztezett felületen, sodrófával kb. 14-15 cm átmérőjű kör alakú tésztákat nyújtunk. A tésztadarabokat vékonyan megkenjük mustárral úgy, hogy körben a szélüket üresen hagyjuk, és teszünk mindre egy-egy virslidarabot. Ezután a tésztadarabokat félhold alakban összehajtjuk, és az illesztéseket alaposan összenyomkodjuk. Időközben az olajat edényben vagy fritőzben kb. 175 °C-ra forrósítjuk (annyira, hogy az olajba belemártott fakanál nyele körül buborékok keletkezzenek). A töltött lángosok mindkét oldalát a forró olajban aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kivesszük, papírtörlővel bélelt tálba tesszük, és hagyjuk lecsöpögni a felesleges olajat.
A kész lángosokat tetszés szerint tejföllel (ízesíthetjük kevés sóval, reszelt fokhagymával) meglocsolva, reszelt sajttal, aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tipp:
Mustár helyett ketchuppel is ízesíthetjük a lángosokat.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?