
Zakuszkás batyu


Hozzávalók
Zakuszkás batyu
Elkészítés
Előkészítés
Tojás felverése.
Sütő előmelegítése.
Sajt reszelése.
Elkészítés
Én a kelést előmelegített (kéznek langyos) sütőben keltettem, kb. 30 percig, persze a konyha hőmérséklete is megteszi, de akkor kicsit tovább fog kelni.
Miután megkelt a tésztánk kiterítettem picit nyújtottam rajta és felvagdostam kicsi kockákra. Ezt követően kentem rá a zakuszkát (ha nincs ilyen otthon, akkor paradicsom sűrítmény is jó, bár én azt megfűszerezném, hogy ne csak a paradicsomot lehessen érezni benne pl.: bazsalikom, oregáno, stb) vagy pizzakrémet rakunk rá. Ha ezzel megvagyunk, akkor kockákra vágjuk a kolbászt vagy a szalámit, parizert és azt rakjuk bele, persze megfelelő mennyiségben. Ha jól számolom nekem kb. 5- 6 kocka fért bele, de ez ugye a mérettől is függ, erre rárakjuk a szintén apróra vágott hagymát és szépen összehajtogatjuk a kis kockáinkat, ahogy tudjuk, csak ne essenek ki belőle a belevalók.
A megzsírozott vagy zsírpapírozott tepsibe rakosgatjuk a kis batyuinkat. Kb. 30 percig sütjük. A sütő 150 - 200° C fok között legyen. Mikor már látjuk, hogy pirul a teteje és már úgy, ahogy megsült kivesszük és tojássárgájával megkenjük, majd rászórjuk a sajtot.
Ezután visszarakjuk kicsit sülni még. Majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat Mindenkinek hozzá!


Zakuszkás batyu
Hozzávalók
Zakuszkás batyu
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Tojás felverése.
Sütő előmelegítése.
Sajt reszelése.
Elkészítés
Én a kelést előmelegített (kéznek langyos) sütőben keltettem, kb. 30 percig, persze a konyha hőmérséklete is megteszi, de akkor kicsit tovább fog kelni.
Miután megkelt a tésztánk kiterítettem picit nyújtottam rajta és felvagdostam kicsi kockákra. Ezt követően kentem rá a zakuszkát (ha nincs ilyen otthon, akkor paradicsom sűrítmény is jó, bár én azt megfűszerezném, hogy ne csak a paradicsomot lehessen érezni benne pl.: bazsalikom, oregáno, stb) vagy pizzakrémet rakunk rá. Ha ezzel megvagyunk, akkor kockákra vágjuk a kolbászt vagy a szalámit, parizert és azt rakjuk bele, persze megfelelő mennyiségben. Ha jól számolom nekem kb. 5- 6 kocka fért bele, de ez ugye a mérettől is függ, erre rárakjuk a szintén apróra vágott hagymát és szépen összehajtogatjuk a kis kockáinkat, ahogy tudjuk, csak ne essenek ki belőle a belevalók.
A megzsírozott vagy zsírpapírozott tepsibe rakosgatjuk a kis batyuinkat. Kb. 30 percig sütjük. A sütő 150 - 200° C fok között legyen. Mikor már látjuk, hogy pirul a teteje és már úgy, ahogy megsült kivesszük és tojássárgájával megkenjük, majd rászórjuk a sajtot.
Ezután visszarakjuk kicsit sülni még. Majd melegen tálaljuk. Jó étvágyat Mindenkinek hozzá!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?