Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zalai meggyes rácsos linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zalai meggyes rácsos linzer

50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 dl tej
1 db citrom
1 ek. fahéj
40 dkg meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1
Lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, porcukrot, 2 db tojássárgáját, tejet, sütőport, fahéjat és a citrom reszelt héját.
2
Jól összegyúrjuk és 1/2 óráig hidegen pihenni hagyjuk.
3
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, majd megszórjuk magozott meggyel.
4
Tojásfehérjét felverjük és ráöntjük a meggyre.
5
A megmaradt tésztából rácsokat készítünk kisodorva és keresztbe a meggy tetejére rakjuk.
6
A rácsokat megkenjük 1 db tojássárgájával és 180 fokon sütjük.
Zalai meggyes rácsos linzer

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!