
Zalai meggyes rácsos linzer


Hozzávalók
Zalai meggyes rácsos linzer
Elkészítés
Elkészítés
Lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, porcukrot, 2 db tojássárgáját, tejet, sütőport, fahéjat és a citrom reszelt héját.
2
Jól összegyúrjuk és 1/2 óráig hidegen pihenni hagyjuk.
3
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, majd megszórjuk magozott meggyel.
4
Tojásfehérjét felverjük és ráöntjük a meggyre.
5
A megmaradt tésztából rácsokat készítünk kisodorva és keresztbe a meggy tetejére rakjuk.
6
A rácsokat megkenjük 1 db tojássárgájával és 180 fokon sütjük.


Zalai meggyes rácsos linzer
Hozzávalók
Zalai meggyes rácsos linzer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, porcukrot, 2 db tojássárgáját, tejet, sütőport, fahéjat és a citrom reszelt héját.
2
Jól összegyúrjuk és 1/2 óráig hidegen pihenni hagyjuk.
3
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, majd megszórjuk magozott meggyel.
4
Tojásfehérjét felverjük és ráöntjük a meggyre.
5
A megmaradt tésztából rácsokat készítünk kisodorva és keresztbe a meggy tetejére rakjuk.
6
A rácsokat megkenjük 1 db tojássárgájával és 180 fokon sütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?