Zalai meggyes rácsos linzer
Hozzávalók
Zalai meggyes rácsos linzer
Elkészítés
Elkészítés
Lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, porcukrot, 2 db tojássárgáját, tejet, sütőport, fahéjat és a citrom reszelt héját.
2
Jól összegyúrjuk és 1/2 óráig hidegen pihenni hagyjuk.
3
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, majd megszórjuk magozott meggyel.
4
Tojásfehérjét felverjük és ráöntjük a meggyre.
5
A megmaradt tésztából rácsokat készítünk kisodorva és keresztbe a meggy tetejére rakjuk.
6
A rácsokat megkenjük 1 db tojássárgájával és 180 fokon sütjük.
Zalai meggyes rácsos linzer
Hozzávalók
Zalai meggyes rácsos linzer
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztet elvegyítjük a sütőporral, hozzáadjuk a margarint, porcukrot, 2 db tojássárgáját, tejet, sütőport, fahéjat és a citrom reszelt héját.
2
Jól összegyúrjuk és 1/2 óráig hidegen pihenni hagyjuk.
3
Lisztezett deszkán a tészta 2/3 részét kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, majd megszórjuk magozott meggyel.
4
Tojásfehérjét felverjük és ráöntjük a meggyre.
5
A megmaradt tésztából rácsokat készítünk kisodorva és keresztbe a meggy tetejére rakjuk.
6
A rácsokat megkenjük 1 db tojássárgájával és 180 fokon sütjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?