Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojás
2,5 dkg élesztő
kevés tej
pici só
lekvár
40 dkg dió
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a puha margarint szétmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral. Majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojásokat. Jól átgyúrjuk és pihentetés előtt 4 részre osztjuk. Kb. 30 percig pihentetjük és kinyújtjuk az egyik lapot, beletesszük a tepsibe és megkenjük lekvárral, majd rászórjuk a cukros dió egy részét. Következik a másik lap és így tovább. A sütit jó sűrűn megszurkáljuk. Majd amíg a sütő felmelegszik, addig még pihentetjük. Sütés 170 fokon légkeveréses sütőben, 25-30 perc.
Ha kihűlt csokival bevonjuk.
Zserbó Zserbó Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!