Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20-24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-24 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 18x24 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

500 g búzaliszt
250 g margarin
50 g porcukor
80 ml tej
50 g tejföl
2 darab tojássárgája (M-es)
1 csipet só

Töltelékhez:

300 g darált dió
150 g porcukor
400 g sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit kikenjük zsiradékkal, kibéleljük sütőpapírral, és sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztából négy cipót formázunk, és hideg helyen fél órát pihentetjük. A pihentetett cipókat lisztezett felületen egyesével kb. 18x24 cm-es téglalapokká nyújtjuk.

Töltelék:
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a lekvárt simára keverjük, a kétféle tölteléket három egyenlő részre osztjuk. Az első tésztalapot a tepsibe helyezzük, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros dió szintén 1/3-ával. A rétegezést még kétszer megismételjük, a legfelső réteg a 4. tésztalap lesz. Az előkészített süteményt szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsivel együtt rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson található útmutató szerint elkészítjük, majd a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, elsimítjuk. Megvárjuk, hogy megdermedjen, majd szeletekre vágva tálaljuk a zserbót.

Tippek:

Savanykás szilvalekvárral is elkészíthetjük.
A sütemény forró vízbe mártott, majd megtörölt késsel szépen szeletelhető.
Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!