Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó golyó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zserbó golyó

15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
3 cl konyak
2 cl rum
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítés
1.A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
2.A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Olyan, mint egy jó minőségű bonbon, igazi ínyenc falat.
Zserbó golyó Zserbó golyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!