
Zserbó golyó


Hozzávalók
Zserbó golyó
Elkészítés
Elkészítés
1.A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
2.A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.
Alternatív elkészítés



Zserbó golyó
Hozzávalók
Zserbó golyó
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1.A sárgabarackot jó apróra összevágjuk és leöntjük konyakkal. Egy órát állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle és hűtőbe tesszük.
2.A csokit felolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Egyenként belemártjuk a golyókat fogpiszkálót használva segítségül. Tálcára tesszük és hűtőben tároljuk.
Alternatív elkészítés


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?