Almát a sütibe! De melyiket?

Dátum 2019. szeptember 18.

Amikor a boltban kiválasztjuk, melyik fajtát vegyük meg, nem mindegy, hogy milyen célra vásároljuk. Gyümölcsként magában fogyasztjuk, vagy sütibe szánjuk. Most bemutatjuk azokat a fajtákat, amelyekkel nyert ügyünk van, ha süteményt készítenénk belőle.

Jonagold, Idared, Jonatán, Gála? Magyarországon is rengeteg fajta, isteni és zamatos almát lehet kapni, de nem mindegy, melyik landol a kosarunkban a pitéhez.

Ahhoz, hogy a sütink nagyobb eséllyel hasonlítson a receptek melletti képen szereplő csodákra, érdemes már a gyümölcs megvásárlásánál tisztában lennünk pár információval.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Az Elstar típusú alma hiába zamatos, túlságosan lédús, így szétáztathatja a sütit, a Granny Smith szintén túl leveses ahhoz, hogy süteményekhez ajánlható legyen. A Jonatán szintén nem igazán sütésre termett: húsa túl puha, nem lehet vele jól dolgozni, inkább frissen fogyasszuk.

Gála alma

Népszerű és gyakori almafajta itthon. Íze édes, kétféle színben, pirosban és sárgában is találkozhatunk vele. Sütéshez és főzéshez is ajánlható, egy kitétellel: pitéhez nem javasolt a használata, mert ahhoz már túl leveses és könnyen széteshet a töltelék.

Golden Delicious

Ha már pite, akkor viszont érdemes ezt a fajtát választanunk. Finom aromájú, fényes, sárga alma, harmonikus ízvilággal, a legjobb almafajták között tartják számon. A felhasználásnál egyedül a gyorsaságra kell figyelnünk, mert könnyen megfonnyadhat, érdemes hamar sütni belőle egy mennyei almás finomságot.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Idared

Az egyik legsokoldalúbb almafajtaként tartják számon. Megfelelő környezetben akár hónapokig is eláll, az íze ideális ahhoz, hogy sütikbe vagy szószokhoz használjuk. Egy dologra érdemes figyelni ezzel a típussal kapcsolatban: könnyen megbarnul ott, ahol ütés éri.

Jonagold

Az igazi piros, gömbölyű, mosolygós alma. Íze és állaga tökéletesen passzol minden recepthez. Bátran válasszuk ezt a fajtát, ha kinéztünk magunknak egy szuper, almás süteményt.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!