Almát a sütibe! De melyiket?
Amikor a boltban kiválasztjuk, melyik fajtát vegyük meg, nem mindegy, hogy milyen célra vásároljuk. Gyümölcsként magában fogyasztjuk, vagy sütibe szánjuk. Most bemutatjuk azokat a fajtákat, amelyekkel nyert ügyünk van, ha süteményt készítenénk belőle.
Jonagold, Idared, Jonatán, Gála? Magyarországon is rengeteg fajta, isteni és zamatos almát lehet kapni, de nem mindegy, melyik landol a kosarunkban a pitéhez.
Ahhoz, hogy a sütink nagyobb eséllyel hasonlítson a receptek melletti képen szereplő csodákra, érdemes már a gyümölcs megvásárlásánál tisztában lennünk pár információval.
Az Elstar típusú alma hiába zamatos, túlságosan lédús, így szétáztathatja a sütit, a Granny Smith szintén túl leveses ahhoz, hogy süteményekhez ajánlható legyen. A Jonatán szintén nem igazán sütésre termett: húsa túl puha, nem lehet vele jól dolgozni, inkább frissen fogyasszuk.
Gála alma
Népszerű és gyakori almafajta itthon. Íze édes, kétféle színben, pirosban és sárgában is találkozhatunk vele. Sütéshez és főzéshez is ajánlható, egy kitétellel: pitéhez nem javasolt a használata, mert ahhoz már túl leveses és könnyen széteshet a töltelék.
Golden Delicious
Ha már pite, akkor viszont érdemes ezt a fajtát választanunk. Finom aromájú, fényes, sárga alma, harmonikus ízvilággal, a legjobb almafajták között tartják számon. A felhasználásnál egyedül a gyorsaságra kell figyelnünk, mert könnyen megfonnyadhat, érdemes hamar sütni belőle egy mennyei almás finomságot.
Idared
Az egyik legsokoldalúbb almafajtaként tartják számon. Megfelelő környezetben akár hónapokig is eláll, az íze ideális ahhoz, hogy sütikbe vagy szószokhoz használjuk. Egy dologra érdemes figyelni ezzel a típussal kapcsolatban: könnyen megbarnul ott, ahol ütés éri.
Jonagold
Az igazi piros, gömbölyű, mosolygós alma. Íze és állaga tökéletesen passzol minden recepthez. Bátran válasszuk ezt a fajtát, ha kinéztünk magunknak egy szuper, almás süteményt.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
