Almát a sütibe! De melyiket?

Dátum 2019. szeptember 18.

Amikor a boltban kiválasztjuk, melyik fajtát vegyük meg, nem mindegy, hogy milyen célra vásároljuk. Gyümölcsként magában fogyasztjuk, vagy sütibe szánjuk. Most bemutatjuk azokat a fajtákat, amelyekkel nyert ügyünk van, ha süteményt készítenénk belőle.

Jonagold, Idared, Jonatán, Gála? Magyarországon is rengeteg fajta, isteni és zamatos almát lehet kapni, de nem mindegy, melyik landol a kosarunkban a pitéhez.

Ahhoz, hogy a sütink nagyobb eséllyel hasonlítson a receptek melletti képen szereplő csodákra, érdemes már a gyümölcs megvásárlásánál tisztában lennünk pár információval.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Az Elstar típusú alma hiába zamatos, túlságosan lédús, így szétáztathatja a sütit, a Granny Smith szintén túl leveses ahhoz, hogy süteményekhez ajánlható legyen. A Jonatán szintén nem igazán sütésre termett: húsa túl puha, nem lehet vele jól dolgozni, inkább frissen fogyasszuk.

Gála alma

Népszerű és gyakori almafajta itthon. Íze édes, kétféle színben, pirosban és sárgában is találkozhatunk vele. Sütéshez és főzéshez is ajánlható, egy kitétellel: pitéhez nem javasolt a használata, mert ahhoz már túl leveses és könnyen széteshet a töltelék.

Golden Delicious

Ha már pite, akkor viszont érdemes ezt a fajtát választanunk. Finom aromájú, fényes, sárga alma, harmonikus ízvilággal, a legjobb almafajták között tartják számon. A felhasználásnál egyedül a gyorsaságra kell figyelnünk, mert könnyen megfonnyadhat, érdemes hamar sütni belőle egy mennyei almás finomságot.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Idared

Az egyik legsokoldalúbb almafajtaként tartják számon. Megfelelő környezetben akár hónapokig is eláll, az íze ideális ahhoz, hogy sütikbe vagy szószokhoz használjuk. Egy dologra érdemes figyelni ezzel a típussal kapcsolatban: könnyen megbarnul ott, ahol ütés éri.

Jonagold

Az igazi piros, gömbölyű, mosolygós alma. Íze és állaga tökéletesen passzol minden recepthez. Bátran válasszuk ezt a fajtát, ha kinéztünk magunknak egy szuper, almás süteményt.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!