Finomságok kánikulában - a legkönnyebb sütik, krémek és habok

Dátum 2019. június 26.

Amikor 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, egyre kevésbé szeretnénk a konyhában szorgoskodni a forró sütő mellett. Ilyenkor érdemes az egyszerűen elkészíthető és egyben könnyed sütiket választanunk.

A legjobb az, amit egyszerűen sütni sem kell, csak keverni, kavarni, formába tölteni, majd “hűvösre tenni”. A sütés nélküli finomságok között nem csak tortákat, hanem egyszerűbb sütiket is találhatunk, szinte biztos, hogy mindenki találhat új családi kedvencet közöttük.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A túrótorták, túródesszertek és sütés nélküli sajttorták is kiváló szolgálatot tehetnek.

Könnyen és gyorsan elkészíthető finomság a tiramisu is. Nyáron kalandozhatunk egy kicsit az ízek birodalmában és bátran feldobhatjuk gyümölcsökkel is a népszerű desszertet.

Jó irányt jelenthetnek a különböző krémek is. Könnyű őket elkészíteni, és ebben az esetben is szabadon játszhatunk az ízekkel, kedvünkre kombinálhatjuk őket.

Ha pedig már a krémeknél járunk, ne hagyjuk ki a felsorolásból a jóféle habokat sem. A felvert, enyhén cukrozott tojáshabhoz kevert friss ribizli a legforróbb délutánt is megédesítheti.

A pohárkémekben, túrós desszertekben az a nagyon jó, hogy könnyedén variálhatjuk őket a szezonális gyümölcsökkel.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Egy finom és könnyen elkészíthető vanília pudinghoz például gyakorlatilag szinte nincs olyan nyári gyümölcsünk, ami ne illene.

Remek módja ez annak is, hogy a kicsikkel is megszerettessük a friss gyümölcsöket, hiszen lehet, hogy egy puding tetején szívesebben fogadják és később majd magában is nagyobb lelkesedéssel eszik a szezon sztárjait.

Ha az ínycsiklandó ízek mellett a kényelmet is nagyra értékeljük, egy jó minőségű puding, vagy pohárkrém, aminek az alapját szinte bárhol meg tudjuk vásárolni, tökéletes lezárása lehet egy finom ebédnek, vagy könnyű uzsonnaként is fogyaszthatjuk.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!