Finomságok kánikulában - a legkönnyebb sütik, krémek és habok
2019. június 26.Amikor 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, egyre kevésbé szeretnénk a konyhában szorgoskodni a forró sütő mellett. Ilyenkor érdemes az egyszerűen elkészíthető és egyben könnyed sütiket választanunk.
Nagy melegben egyszerű édességeket készítsünk
A legjobb az, amit egyszerűen sütni sem kell, csak keverni, kavarni, formába tölteni, majd “hűvösre tenni”. A sütés nélküli finomságok között nem csak tortákat, hanem egyszerűbb sütiket is találhatunk, szinte biztos, hogy mindenki találhat új családi kedvencet közöttük.
Sütés nélküli finomságok
A túrótorták, túródesszertek és sütés nélküli sajttorták is kiváló szolgálatot tehetnek.
Könnyen és gyorsan elkészíthető finomság a tiramisu is. Nyáron kalandozhatunk egy kicsit az ízek birodalmában és bátran feldobhatjuk gyümölcsökkel is a népszerű desszertet.
Jó irányt jelenthetnek a különböző krémek is. Könnyű őket elkészíteni, és ebben az esetben is szabadon játszhatunk az ízekkel, kedvünkre kombinálhatjuk őket.
Ha pedig már a krémeknél járunk, ne hagyjuk ki a felsorolásból a jóféle habokat sem. A felvert, enyhén cukrozott tojáshabhoz kevert friss ribizli a legforróbb délutánt is megédesítheti.
A pohárkémekben, túrós desszertekben az a nagyon jó, hogy könnyedén variálhatjuk őket a szezonális gyümölcsökkel.
Jó választás a puding
Egy finom és könnyen elkészíthető vanília pudinghoz például gyakorlatilag szinte nincs olyan nyári gyümölcsünk, ami ne illene.
Remek módja ez annak is, hogy a kicsikkel is megszerettessük a friss gyümölcsöket, hiszen lehet, hogy egy puding tetején szívesebben fogadják és később majd magában is nagyobb lelkesedéssel eszik a szezon sztárjait.
Ha az ínycsiklandó ízek mellett a kényelmet is nagyra értékeljük, egy jó minőségű puding, vagy pohárkrém, aminek az alapját szinte bárhol meg tudjuk vásárolni, tökéletes lezárása lehet egy finom ebédnek, vagy könnyű uzsonnaként is fogyaszthatjuk.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.