Tejszín, joghurt, növényi tej - a leggyakoribb házi fagyi alapok

Dátum 2019. július 31.

A házi fagylalt sokféle alapanyagból készülhet, ráadásul te magad választhatod ki a számodra legideálisabbat.

Ha nagynak mondható a család “fagylaltfogyasztása”, különösen érdemes megfontolni a házi elkészítést. Összeszedtük a leggyakoribb fagylalt-alapokat.

Tejszín

A finom, főzött, krémesen tejszínes házi fagylalt méltán nagy kedvenc. Tejszínnek nevezzük a különböző zsírtartalommal gyártott, hőkezelt és hűtött, esetleg homogénezett zsírdús termékeket. Finomságának ára, hogy igen zsíros, ezért az ebből készült nyalánkságok nem nevezhetők igazán alakbarátnak.

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A vásárlásnál is érdemes résen lennünk, sok bolti tejszínben találhatók olyan adalékanyagok, illetve hozzáadott cukor, amire a címkéje alapján nem számítanánk, ezért vásárlás előtt érdemes alaposan ellenőrizni a termékek összetételét.

Joghurt

Hőkezelt tejből, speciális mikrobatenyészetek hozzáadásával, savanyítással és alvasztással készült termékek. A joghurt készítéséhez tejsavbaktériumokat használnak. 

Ha valami könnyebb megoldást szeretnénk, nyugodtan használhatunk joghurtot is a tejszín helyett, igaz, ebben az esetben más típusú receptek között kell keresgélnünk.

Egyes gyümölcsöknek kifejezetten jól áll a savanykás íz, de figyeljünk oda az ízek harmóniájára, mert vannak olyan ízesítések, melyeknél nem a joghurt a legjobb választás.

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Növényi tejek

Sokan, sokféle okból kerülhetik a hagyományos tejtermékeket. Szerencsére már azok is találhatnak bőven alternatív alapanyagokat, akik nem fogyaszthatják a tehéntejből készült finomságokat.

A rizstej, kókusztej, mandulatej is tökéletes választás lehet. Fontos ugyanakkor, hogy kitapasztaljuk, melyik hogyan használható erre a célra. Illetve, hogy teszteljük, melyik ízét szeretjük a legjobban.

Víz

Igen, bármilyen meglepő, a víz is lehet a jeges finomság alapanyaga, melyet nem fagyinak hívunk, hanem granitának.

Egyszerű és nagyszerű, érdemes kipróbálni, akár a dinnyés, akár a kávés változatot is.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!